Canvas for studenter

Canvas er UiO sin digitale læringsplattform.

Logg inn i Canvas

Når du skal logge inn, går du til canvas.uio.no. Bruk UiO-brukernavn og passord.

Bruk gjerne nettleseren Chrome, Firefox eller Safari. Internet Explorer støttes ikke lenger.

Les mer om hvilke nettlesere som støttes

Veiledninger

Tips

• Timeplan: Du får en samlet timeplan for emnene du tar i Mine studier. Canvas-kalenderen har per i dag ikke timeplanen din - den har kun hendelser knyttet til dine Canvasrom, for eksempel kommende oppgaver.
  • Beskjeder: Du får samlet oversikt over beskjeder fra emnesider, programsider og Canvas-rom for emnene du tar i Mine studier. Hvis studieprogrammet ditt har et Canvas-rom, vil beskjedene der også synes i Mine Studier.
  • Video: Mange Canvasrom viser forelesningsvideo fra semestersiden automatisk. For Chrome og Firefox vil videoen vises inne i Canvas, mens i Safari må du trykke på en lenke som åpner videoene i et nytt vindu. Hvis du får beskjed om at du ikke har rettighet til å se videoen, må du ta kontakt med studiekonsulenten for emnet.
  • Innstillinger for varsler
  • Bare meldt til eksamen? Studenter som tar opp eksamen vil på noen emner kunne få tilgang til Canvasrom for inneværende semester.

Mobil-app

Vi anbefaler at du bruker canvas.uio.no på laptop eller desktop PC for å følge med i Canvas. Du kan også laste ned appen til din mobiltelefon, som vil gi deg tilgang til emnene dine på farten.

Appen har begrenset funksjonalitet sammenlignet med nettversjonen, men er nyttig for å holde oversikt over varsler og oppdateringer når du ikke har en datamaskin i nærheten.

Hjelp og veiledninger:

Spørsmål om Canvas?

Finn riktig kontaktpunkt for ditt fakultet

Publisert 3. jan. 2018 13:47 - Sist endret 25. okt. 2021 14:20