Semesterets struktur

Du kan se 6. semester som en fortsettelse av 5. semester. Fokus er igjen på integrert læring av kliniske fag og de basale vitenskaper som klinisk handling er fundert på. Det blir undervist i dermatologi/venerologi, blodsykdommer, infeksjonssykdommer, gastroenterologi, ernæringsforstyrrelser, endokrinologi og lege-pasient kommunikasjon. Allmennmedisinske problemstillinger innenfor disse områder er en viktig aspekt av disse.

Du kommer til å møte pasienter med kroniske/alvorlige/dødelige sykdommer som gastrointestinale lidelser, diabetes og HIV/AIDS. Du må kunne ta opp en seksualanamnese, og kunne diskutere forskjellige typer seksualpraksis med en fordomsfri holdning. Du skal oppnå rutine med basale lege ferdigheter og tilegne deg grunnleggende teoretiske og klinisk-praktiske kunnskaper innenfor disse sykdommer.

Det du lærer i dette er grunnleggende, men ikke tilstrekkelig for de krav som kommer til å stilles til dine medisinske kunnskaper og ferdigheter i 12. semester.I 6. semester skal det undervises 4 ½ uke i dermatologi/venereologi, 2 ½ uke i blodsykdommer, 2 ½ uke i infeksjonssykdommer, og 6 ½ uke i fordøyelsessykdommer. Videre blir det undervist i endokrine sykdommer med særlig vekt på diabetes mellitus. Ernæringsforstyrrelser, lege-pasientkommunikasjon og allmennmedisinske problemstillinger er andre viktige fagområder.

Følgende fagområder inngår i semesteret: Dermatologi, venereologi, hematologi, infeksjonsmedisin, medisinsk mikrobiologi, klinisk biokjemi og fysiologi (KBF), immunologi, indremedisin, kirurgi, ernæringsmedisin, endokrinologi, radiologi, farmakologi, patologi, medisinske atferdsfag og allmennmedisin.
Publisert 3. apr. 2012 09:51 - Sist endret 23. okt. 2012 14:27