PSY4504 – Religionspsykologi: Kulturell kontekst og individuell erfaring

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet gir en orientering om sentrale spørsmål innen religionspsykologi:

  • Hva er religionspsykologi?
  • Spirituell og religiøs erfaring
  • Religiøs tro og helse
  • Spirituell/religiøs identitet
  • Religionens betydning for kultur og verdier

Hva lærer du?

Studentene skal få en oversikt over sentralt fagstoff og skal med utgangspunkt i dette trenes i kritisk analyse og refleksjon og skal skrive en selvvalgt oppgave om et religionspsykologisk tema.
Gjennom deltagelse på kurset og selvstendig arbeid med fagstoffet, skal studentene klargjøre og bearbeide egne holdninger til religion generelt og religionspsykologiske spørsmål spesielt.

Opptak og adgangsregulering

Emnet er kun åpent for studenter med studierett på Masterprogrammet i psykologi.
.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Emnet bygger på emnene i masterprogrammets første semester.

Anbefalte forkunnskaper

For de studentene som ikke har tatt PSY2504 Religionspsykologi og som ønsker å sette seg litt inn i religionspsykologi på forhånd, kan for eksempel lese Geels & Wikström. (2006). Den religiösa människan. En introduktion till religionspsykologien. Stockholm: Natur och Kultur. Særlig Introduktion, kap. 1, 2, 6, 7. 9, 10 og evt. utvalgte artikler i kompendiet til PSY2504.

Undervisning

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Eksamensformen er selvvalgt hjemmeoppgave på ca. 3000 ord (1,5 linjeavstand, font Times New Roman 12 punkt, normal marg).

Hjelpemidler

Ingen hjelpemidler er tillatt.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala bestått/ikke bestått. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Det arrangeres ikke utsatt eksamen på dette emnet. Studenter som har vært syke på eksamen må melde seg opp til eksamen kommende semester.

For å unngå at frafallet får konsekvenser for forkunnskapskravene må man levere dokumentasjon på gyldig fravær (sykdom o.l.), jf § 5.5 i Forskrift om studier og eksamener ved UiO.

Studenter som blir særlig hardt rammet, ved for eksempel at man er kronisk syk, blir hindret i videre studieprogresjon eller mister studiefinansiering, kan søke instituttet om å få utsatt eksamen samme semester.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Fakta om emnet

Studiepoeng
5
Nivå
Master
Undervisning
Hver vår
Eksamen
Hver vår
Undervisningsspråk
Norsk