Bruk ditt hjemmeområde med Linux Ubuntu

Veiledningen visser hvordan du kobler ditt hjemmeområde opp i filbehandleren Nautilus i Ubuntu.

Denne veiledningen er beskrevet ut fra Ubuntu 23.04 (Lunar Lobster) - for tidligere versjoner kan veiledningen fravike noe.

For å kunne koble opp ditt hjemmeområde med SSHFS, må du først en gang tidligere ha åpnet en en SSH-forbindelse på serveren login.uio.no i Terminal.

Gå til Filer og velg Andre Lokasjoner.

Skjermbilde av Filer i Ubuntu

I feltet Connect to Server skriver du inn ssh://brukernavn@login.uio.no og trykker Koble til.

Skjermbilde av Filer - koble til server

Du blir først bedt om å gjøre tofaktorautentisering. Med Microsoft Authenticator, vil du ikke se noe varsel om krav om tofaktor, men et pushvarsel er sendt til Authenticator på din telefon. Trykk Godkjenn i applikasjonen.

Skjermbilde av Godkjenn-vinduet i Microsoft Authenticator

Avhengig om man har satt opp SSH-nøkkel eller ikke vil eventuelt et passord-vindu komme opp. Skriv inn ditt UiO-passord.

Deretter vil ditt hjemmeområde bli koblet opp og være synlig på skrivebordet.

Publisert 26. mai 2010 14:13 - Sist endret 20. des. 2022 13:57