Oppkobling av hjemmeområde/nettverksdisk med Linux Ubuntu

Koble ditt hjemmeområde opp i filbehandleren Nautilus på Ubuntu Linux.

Denne beskrivelsen gjelder for nyere Ubuntu og er beskrevet ut fra Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn)

I Nautilus gå til menyen Files og velg Connect to Server...

Koble opp tjener i filbehandleren Nautilus

I  Server Address skriver du inn en tilsvarende URL som vist:

sshftp image

Navnet på tjeneren (Server) er da login.uio.no. Server address er derfor brukernavn@login.uio.no. Skriver man ikke mer, vil det være hjemmeområdet som kommer opp.

Avhengig om man har satt opp SSH-nøkkel eller ikke vil eventuelt et passord-vindu komme opp. Skriv inn ditt UiO-passord. Deretter vil ditt hjemmeområde bli koblet opp og være synlig på skrivebordet.

Publisert 26. mai 2010 14:13 - Sist endret 10. sep. 2021 12:32