Webområde i Vortex tilgjengelig gjennom Finder på MacOSX med Webdav

Hvordan koble til et webområde?

Du kan koble til et webområde som ligger i Vortex i tre enkle steg.

1. Velg "Connect to Server" fra "Go"-menyen i Finder

2. Skriv inn WebDAV-adressen til webområdet du ønsker å koble opp

3. Logg inn med ditt vanlige brukernavn og passord på UiO

Da er webområdet koblet opp, og du kan enkelt dra filer fra og til webområdet fra egen desktop.

Kjente problemer med WebDAV og MacOSX

Når du kopierer filer på webområder i Vortex med Finder, vil egenskaper ved filene som ikke ligger i selve dokumentet ikke bli kopiert med.

I tillegg vil du ved montering av Vortex-områder oppleve å få en rekke filer av typen ".DS_Store" i mapper du navigerer til i Findern. Det er mulig å hindre (en del av) disse filene fra å bli opprettet med en enkel kommando i terminalvinduet.

Publisert 8. mars 2007 13:24 - Sist endret 19. okt. 2023 15:41