English version of this page

Nyhetsbrev fra UiO:Livsvitenskap mai 2016

Informasjonsmøter livsvitenskap våren 2016:
Etablering av tverrfaglige forskningsgrupper

Forside livsvitenskapsstrategi

For å støtte opp under UiOs fagstrategi for livsvitenskap skal satsingen UiO:Livsvitenskap blant annet etablere og støtte tverrfaglige forskningsgrupper – såkalte konvergensmiljøer. Denne prosessen er satsingen i gang med nå og har startet med informasjonsmøter på instituttene og fakultetene ved UiO.

Gjesteforelesning på UiO 2. juni:
Banebrytende forskning på gener og fosterutvikling

Embryo

Svenske forskere er blant de første i verden som har kartlagt i detalj hvordan gener styrer fosterutviklingen hos mennesker. Kom og hør om forskningen og planene om å forske på genredigerte embryoer.

Video fra livsvitenskap i lunsjen om epigenetikk 12. mai

Skjermdump av epigenetikkfilm

Hvordan påvirker gener og miljøet deg og gjør deg til den du er? Se tegnefilm om hvordan arv og miljø påvirker oss og opptak av foredrag om den epigenetiske klokken.

Forskningsnytt

Immunterapi:
Outsourcer immunforsvaret for å bekjempe kreft

Forskere ved K.G. Jebsen senter for immunterapi mot kreft ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus har sammen med nederlandske forskere funnet en metode for å få kreftsyke pasienters immunceller til å bekjempe sykdommen ved hjelp av immunceller fra friske mennesker.

Les forskningsaktuelt fra UiO:Livsvitenskap sentralt, fakulteter, institutter og UiOs populærvitenskapelige forskningsmagasin Apollon.

Nye videoer

Annet nytt