English version of this page

Gutter og livsvitenskap

Er du lærer eller gutt i videregående skole? Nysgjerrig på studier ved UiO og karriere innen livsvitenskap, helse og medisin? Bli med på inspirasjonsdagen «Gutter og livsvitenskap»! Gratis arrangement, delta fysisk eller via zoom.

Bildet kan inneholde: jeans, bukse, yttertøy, erme, smil.

Arrangement for gutter som skal velge utdanning

Fem mannlige studenter og forskere fra ulike fag innen livsvitenskap er klare til å møte deg og fortelle om sin hverdag som studenter, hvorfor de valgte faget og hva de ønsker å jobbe med. Dere kan delta fysisk i den nye, flotte bygningen til juridisk fakultet sentralt ved Nationaltheatret i Oslo sentrum, eller dere kan følge strømming på denne siden (se vindu lenger ned på siden). Det er gratis å være med, de som deltar fysisk får servert en enkel lunsj. Påmelding nedenfor.

I dag er det flest jenter som studerer livsvitenskap. Bransjen ønsker at flere gutter deltar i disse samfunnsviktige fagområdene. Seminaret er derfor for deg som er gutt. Vi håper du synes det er spennende å få vite mer om mulighetene i livsvitenskap, hva du kan lære og hva du kan jobbe med.

Hei lærer!

Arrangementet er i skoletiden. Er du lærer og tenker at dette er midt i blinken for guttene i din klasse håper vi at du melder dere på. Videregående skoler i Østlandsområdet skal ha mottatt invitasjon til påmelding. Arrangementet "Jenter og teknologi" går samtidig, så her er det spennende muligheter for hele klassen. 


Program 15. februar 2022

Kl. 10:00: Velkommen!

Kl. 10:10-11:00: Studenter og forskere fra psykologi, medisin, odontologi og farmasi forteller om sine erfaringer fra utdanningen.

Dette er foredragsholderne du møter:

Bildet viser Ørjan Leiknes Apeland

Ørjan Leiknes Apeland

Ørjan leder Ås produksjonslab AS som produserer legemidler. Han har jobbet med å lage medisiner siden han var ferdig utdannet master i farmasi ved Universitetet i Oslo i 2016. Ørjan vil bygge opp produksjonen av legemidler i Norge for å sikre tilgang til trygge medisiner og skape nye arbeidsplasser. Som farmasøyt har han god oversikt over hvordan denne industrien fungerer, fra forskning og utvikling til produksjon, salg og bruk.

Få utdanningen: Slik blir du farmasøyt.

Bildet viser Jacob Juel Christensen

Jacob Juel Christensen

Jacob arbeider med mat og helse, han forsker på hva genene dine betyr for hva kroppen din trenger og hvordan innholdet i maten påvirker kroppen og helsen vår. Er det for eksempel en god idé å ta proteinpulver for å bygge muskler? Og hva bør du spise for at hjernen din skal huske det du lærer på skolen?
Dette blir spennende – og nyttig!

Få utdanningen: Slik blir du klinisk ernæringsfysiolog.

Bildet viser Omid Ebrahimi

Omid Ebrahimi

Omid er psykolog og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo og Modum Bad Sykehus. Den første halvdelen av uken arbeider han i klinikken med behandling av traumelidelser, mens ukens andre halvdel går til forskning på blant annet psyken under pandemien. Omid prøver for eksempel å finne mer ut om fenomener som vaksineskepsis i tillegg til psykisk helse under pandemien.

Få utdanningen: Slik blir du psykolog.

Bildet viser Herman Escher Egenberg

Herman Escher Egenberg

Herman er lege, forsker og driver podcast om motivasjon og endring der han motiverer lyttere og pasienter til alt fra å leve sunnere til å finne kjærligheten. 
Han beskrives som en knallgod formidler med tusen jern i ilden. Han forsker på atferdsfag på UiO og skriver også på en bok om motivasjon basert på motiverende intervju-prinsipper.

Få utdanningen: Slik blir du lege.

Bildet viser Arne Rossow

Arne Rossow

Arne er siste års tannlegestudent ved Det odontologiske fakultet. Han vil fortelle om hva det vil si å studere odontologi. En utdannelse som både er teoretisk og praktisk, og hvor man i løpet av studietiden får behandle sine egne pasienter. I tillegg vil han si litt om hva slags forskning som skjer innenfor odontologi. Forskning som spenner fra antibiotikaresistens, kreft, nanopartikler og biomaterialer.

Få utdanningen: Slik blir du tannlege.

Bildet viser Fevzi Sankaya

Programleder: Fevzi Sankaya

Fevzi studerer til bachelor i medisinsk fysikk. Opprinnelig ville han bli lege, men fant ut at fysikk og astronomistudiet var det rette for ham. Han er opptatt av hvordan fysikk brukes til å diagnostisere og behandle sykdom, og i dag er han vår programleder.

Kan fysikere redde liv?

Kl. 11:00-11:15: Sånn er det å studere på Universitetet i Oslo. Med UiO-ambassadør Are Ørnevik. Han studerer spansk, har vært aktiv i ulike studentforeninger og elsker livet som student på UiO :)

Kl. 11:15-11:45: Panelsamtale mellom foredragsholderne og svar på spørsmål fra salen.

Kl. 11:45-12:00: Lunsjforedrag om kropp, mat og helse

Kl. 12:00- 13:00: Mulighet til å få svar på flere spørsmål og en prat med foredragsholderne våre.

 

Påmelding

Du kan melde på deg selv eller klassen din Meld på


Livsvitenskap er Universitetet i Oslo sin største satsning. Kanskje det blir ditt viktigste valg?

Livsvitenskap er studiene om alt som lever, deres struktur og funksjon. For sånne studier trenger vi kunnskap fra fagområder som medisin, kjemi, fysikk, farmasi, biologi, matematikk og informatikk. Samfunnsvitenskap og humanistiske fag er også med og sammen setter fagene kunnskapen i et helhetlig perspektiv – vi snakker om livsvitenskap.


Jenter og teknologi 2022

Grunnen til at vi inviterer bare gutter, er at arrangementet går av stabelen samtidig som arrangementet Jenter og teknologi 2022.

Arrangør

UiO:Livsvitenskap og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Farmasøytisk institutt, Det medisinske fakultet, Det odontologiske fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Psykologisk institutt
Publisert 8. des. 2021 15:52 - Sist endret 2. aug. 2023 09:34