English version of this page

Hvordan kan Norge få mer ut av helsedata?

Livsvitenskapskonferansen 2024 samler landets ledende aktører innen helse og livsvitenskap, for å finne løsningene som gjør at Norge kan få mer igjen for de store investeringene i helseforskning. 

Logo for Livsvitenskapskonferansen – Norway Life Science 2024. Datoen 13.-14. februar, og logoer til samarbeidspartnerne Oslo Science City, Oslo universitetssykehus, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, SINTEF, Legemiddelindustrien, Oslo Cancer Cluster og The Life Science Cluster, og industripartnerne Novartis, Novo Nordisk, ThermoFisher, Roche, Abbvie, GSK og AstraZeneca

Livsvitenskapskonferansen – Norway Life Science 2024 går av stabelen 13. og 14. februar.

13. og 14. februar inviterer Universitetet i Oslo sammen med Oslo Science City, Oslo universitetssykehus, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, SINTEF, Legemiddelindustrien, Oslo Cancer Cluster og The Life Science Cluster til Norges største og viktigste konferanse for helse og livsvitenskap: Livsvitenskapskonferansen – Norway Life Science 2024.

Se programmet og meld deg på  

Helsedata er hovedtema

Konferansen har helsedata som hovedtema, med mål om å bidra til å øke Norges konkurransekraft innen tilgang på og bruk av slike data. Sammenlignet med våre europeiske naboland får Norge mindre igjen for de store investeringene i helseforskning i form av patenter, nye selskaper og eksportinntekter fra helsenæringen. Bedre tilgang på helsedata til forsknings- og innovasjonsarbeid, innenfor klare etiske og personvernmessige rammer, vil bidra til å styrke norske forskningsmiljøer, utvikle bedre behandlinger til pasientene og skape nye arbeidsplasser og eksportinntekter. 

– Nasjonale, kvalitetsbaserte konkurransearenaer har bidratt til at vi har noen av landets fremste forskningsmiljøer innen dette feltet på UiO. For å lykkes med ambisjonen om å utvikle et kunnskapsbasert næringsliv, er det avgjørende med samarbeid både innen og på tvers av sektorer. Denne konferansen legger til rette for nettopp det, sier Svein Stølen, rektor ved UiO.  

Noen høydepunkter fra programmet

På konferansen får du høre fra de fremste forskningsmiljøene i landet, de sentrale lederne i Helse-Norge, verdensledende legemiddelselskaper, oppstartsmiljøer, investorer og beslutningstakere. Noe av det du får med deg:

  • Andrew Morris, Director Health Data Research UK, vil snakke om hvordan helsedata blir brukt i pandemiberedskap og næringsutvikling i Storbritannia.
  • Henrik Ullum, leder av Statens Seruminstitut i Danmark, Katarina Nyström, jurist som utreder helsedata som nasjonal ressurs for den svenske regjeringen og Päivi Sillanaukee, Special Envoy for Health and Wellbeing i det finske helsedepartementet deler suksesshistorier, utfordringer og muligheter fra våre naboland.
  • Boston Consulting Group presenterer rapporten «Establishing Norway as a health data leader – what will it take?», hvor de identifiserer muligheter, hindringer og konkrete tiltak for å gjøre Norge internasjonalt ledende innen bruk av helsedata. 
  • Flere parallellsesjoner og panelsamtaler, om blant annet kunstig intelligens, pandemiforebygging og presisjonsmedisin. Her samles hele verdikjeden for helse og livsvitenskap

På dag 2 setter vi søkelyset på helsesdata og offentlig-privat samarbeid og lar oss inspirere av hva Finland har fått til ved bruk av sine datakilder. Vi ser også på hvordan Norge kan tiltrekke oss investeringer og kompetanse. Det blir karrierearrangementet Young Talents 2024 og pitche-konkurranse for oppstartsbedrifter og innovasjonsprosjekter.

Hele programmet finner du her.

Samarbeid mellom forskere, næringsliv, offentlige aktører og investorer

Konferansen gjennomføres som et Oslo Science City Arena-arrangement med ledende representanter for helsenæringen som industripartnere. 

– For å utvikle en sterk norsk helsenæring og rigge det norske helsevesenet for fremtiden, trenger vi å styrke samarbeidet mellom forskere, næringsliv, offentlige aktører og investorer. Norges første innovasjonsdistrikt, Oslo Science City, er en plattform for å bygge slikt samarbeid. Og det finnes ikke noe bedre sted å samles enn her i dette innovasjonsdistriktet hvor to tredeler av helseforskningen i Norge utføres, sier Christine Wergeland Sørbye, administrerende direktør i Oslo Science City. 

Publisert 5. des. 2023 10:20 - Sist endret 5. des. 2023 12:56