English version of this page

Aktuelle saker

En kvinnelig og en mannlig student stående på en gressplen blant andre sittende studenter
Publisert 12. mai 2020 12:45

Koronakrisen har med all tydelighet vist hvor viktig forskning og kunnskap er for et samfunn. – Vi er svært glade for at regjeringen øker antall studieplasser og stipendiatstillinger i revidert nasjonalbudsjett, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Bildet kan inneholde: klær, grønn, gatemote, yttertøy, gul.
Publisert 8. mai 2020 14:59

Vi går mot et åpent universitet, men høsten vil by på noen utfordringer. Et økende antall av UiOs partneruniversiteter i Europa og verden har de siste dagene annonsert at de kommende høst ikke vil sende ut eller ta imot utvekslingsstudenter fra institusjoner i andre land.

Lesesal med studenter
Publisert 7. mai 2020 21:31

UiO utvider tilgangen til universitetets bygninger ytterligere etter nye signaler fra Kunnskapsdepartementet og endring i smittevernreglene. Det åpnes i løpet av neste uke for at flere studenter og ansatte kan få tilgang til campus.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning.
Publisert 21. apr. 2020 17:36

Hvilken rolle bør departementet ha i dimensjoneringen av norsk utdanning? Hvordan innrette konkurransearenaer og finansieringssystemet for universiteter og høyskoler for å sikre forskning og utdanning av god kvalitet i hele landet? Hva slags rolle bør direktoratene spille i styringen? Dette er noen av spørsmålene som regjeringen ønsker svar på fra sektoren når det nå skal utarbeides en stortingsmelding om styringspolitikk for statlige universiteter og høyskoler.

Bildet kan inneholde: publikum, mennesker, publikum, offentlig område, begivenhet.
Publisert 21. apr. 2020 09:00

Norske helsemyndigheter varsler at det antagelig blir ulike former for koronatiltak i hele 2020. Det vil påvirke hvor mange personer som kan være i grupper. Universitetet i Oslo planlegger derfor for digital undervisning også til høsten.

Bildet kan inneholde: landemerke, turisme, borg, historisk sted, bygning.
Publisert 3. apr. 2020 18:36

For første gang på snart 75 år vil Den internasjonale sommerskole ved UiO ikke kunne gjennomføres med tilreisende studenter fra alle verdens hjørner. Koronapandemien er årsaken.

Bildet kan inneholde: reklame, font, grafisk design.
Publisert 2. apr. 2020 15:04

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med på Idéprisen og vinne 100.000 kroner, rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

Bildet kan inneholde: stetoskop, ansikt, hud, stetoskop, kinn.
Publisert 19. mars 2020 16:04

Helsefagstudenter ved UiO er en verdifull ressurs i situasjonen som helsevesenet står foran. Tidligere i uken ba Helsedirektoratet all kvalifisert personell om å melde seg, og nå kan også studentene bli kontaktet direkte for å jobbe som reservepersonell i helsetjenesten.