English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 6. mai 2022 08:47

Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen.  – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.

Ukrainske forskere som har fått muligheter ved UiO sammen med våre forskere ved MED-fakultetet
Publisert 20. apr. 2022 16:11

Tre ukrainske forskere skal jobbe i labene til Charlotte Boccara, Espen Melum og Johannes Hov. De håper at flere miljøer får muligheten til å ta imot gjesteforskere fra Ukraina.

Bildet kan inneholde: fottøy, bukse, hånd, skulder, bein.
Publisert 19. apr. 2022 09:08

I disse dager sitter nærmere 600 studenter og forbereder seg til et spennende semester i et annet land etter sommeren. Dette er en god økning fra tiden før pandemien.

Bildet kan inneholde: azure, organisme, gest, gjøre, kunst.
Publisert 6. apr. 2022 08:28

For første gang arrangeres sommerskoler i regi av universitetsalliansen Circle U. Temaene er demokrati, klima og global helse, og alle studienivåer og faglige bakgrunner kan søke. Sommerskolene er gratis. Frist: 29. april.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, dagtid, bygning, vindu.
Publisert 25. mars 2022 10:53

Mange er økonomisk berørte av den pågående krigen i Ukraina, og sanksjonene knyttet til den. Nå kan studenter fra Ukraina, Hviterussland og Russland søke om støtte gjennom en nasjonal støtteordning.

Bildet kan inneholde: slips, frakk, gardin, hilsen, gest.
Publisert 10. mars 2022 15:16

Putins invasjon av Ukraina er uvirkelig og skremmende. Det er vanskelig for oss alle å fatte de lidelser Kreml-regimets krig påfører et helt folk. Ukrainas ledere og befolkning står på en imponerende måte opp for sin egen uavhengighet. Jeg er i all denne elendigheten glad for det store engasjementet vi ser i hele det norske samfunnet. Ved UiO må vi gjøre det vi kan for å bidra til det norske samfunns møte med denne store humanitære krisen.

Bildet kan inneholde: bukse, yttertøy, dagtid, frakk, mote.
Publisert 28. feb. 2022 09:39

Den russiske invasjonen av Ukraina må fordømmes på det sterkeste. Russlands uansvarlige og umenneskelige oppførsel er fullstendig uakseptabel og sender hele verden inn i en ekstremt farlig situasjon.