English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: landemerke, turisme, borg, historisk sted, bygning.
Publisert 3. apr. 2020 18:36

For første gang på snart 75 år vil Den internasjonale sommerskole ved UiO ikke kunne gjennomføres med tilreisende studenter fra alle verdens hjørner. Koronapandemien er årsaken.

Bildet kan inneholde: reklame, font, grafisk design.
Publisert 2. apr. 2020 15:04

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med på Idéprisen og vinne 100.000 kroner, rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

Bildet kan inneholde: stetoskop, ansikt, hud, stetoskop, kinn.
Publisert 19. mars 2020 16:04

Helsefagstudenter ved UiO er en verdifull ressurs i situasjonen som helsevesenet står foran. Tidligere i uken ba Helsedirektoratet all kvalifisert personell om å melde seg, og nå kan også studentene bli kontaktet direkte for å jobbe som reservepersonell i helsetjenesten.

Bildet kan inneholde: begivenhet, prisutdeling, tildele.
Publisert 5. mars 2020 22:24

Torsdag 5. mars delte Olav Thon Stiftelsen for sjette år på rad ut priser til fremragende forskere og undervisere innen de medisinske og matematisk-naturvitenskapelige fagområdene. Den høytidelige seremonien fant sted i Universitetets aula.

Portrett av Per Andersen
Publisert 27. feb. 2020 16:32

Per Oskar Andersen døde hjemme 17. februar, 90 år gammel. Norge har mistet en av sine fremste hjerneforskere, universitetet har mistet en fremragende kollega, forsker og lærer.

Bildet kan inneholde: begivenhet, gul, samfunnet, ungdom, jobb.
Publisert 18. feb. 2020 15:32

Gjennom kunnskap, ansvar og engasjement skal vi bidra til en bærekraftig framtid.

Vi har formet samfunnet i over 200 år – og er et ledende europeisk universitet. De neste ti årene skal universitetet fremme uavhengig, banebrytende og langsiktig forskning og tilby fremragende utdanning. Vi skal styrke dialogen med omverdenen og bidra til at kunnskap tas i bruk.

Bildet kan inneholde: tekst, font, violet, purple, logo.
Publisert 29. jan. 2020 10:01

Hva er studentenes dom over læringsmiljø og faglig kvalitet? Studiebarometeret gir et innblikk i studentenes hverdag, og er derfor et viktig innspill til arbeidet med å utvikle UiO til et enda bedre sted for studentene.

Publisert 21. jan. 2020 23:47

Under den offisielle åpningen av det nye universitetsbygget Domus Juridica, ble en symbolsk nøkkel overrakt studentene ved Det juridiske fakultet. Endelig har de fått et bygg som legger til rette for både moderne undervisningsformer og et godt studentmiljø.

Publisert 16. jan. 2020 10:15

Olav Thon Stiftelsen offentliggjorde i dag sine priser og tildelinger for 2020. Forskere og undervisere fra Universitetet i Oslo mottar priser for fremragende undervisning og støtte til studentaktiv forskning.

Bildet kan inneholde: briller, hår, ansiktshår, skjegg, bart.
Publisert 10. jan. 2020 08:05

Professor i evolusjonsbiologi, Nils Christian Stenseth, er i dag tildelt den høyeste hedersprisen som kan gis en utenlands forsker. President Xi Jinping var til stede da Stenseth mottok prisen.