English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 11. juni 2021 14:30

UiO har 15 av de 36 søknadene som er videre til siste runde i Forskningsrådets utlysning til Sentre for fremragende forskning (SFF). UiO sendte inn i alt 57 søknader.

Bildet kan inneholde: rektangel, gest, kunst, font, verktøy.
Publisert 20. mai 2021 09:30

I vår skal det velges nye medlemmer til Universitetet i Oslos styre. De totalt fire ansatte-representantene i styret får svært viktig innflytelse over strategi og retning for Universitetet i Oslo de neste fire årene. Nå kan du møte dem i et digitalt valgmøte 2.juni.

Bildet kan inneholde: smil, dagtid, anlegg, fotografi, gatemote.
Publisert 23. apr. 2021 06:00

For første gang i Norge kunne kommende studenter søke på Universitetet i Oslos studieretning i samfunnsvitenskap på Honours-programmet. Studieretningen fikk 14,5 søkere per studieplass.

To forskere ved Forkningsparken
Publisert 30. mars 2021 09:13

Har fakta og forskning kommet til kort i møtet med de store globale utfordringene knyttet til naturmangfold og klima? Kan erkjennelsen av egen og naturens sårbarhet gjøre oss bedre rustet for å møte disse utfordringene? Sosialantropolog Marianne Elisabeth Lien og teolog Sturla Stålsett utforsker dette temaet i podkasten Universitetsplassen.

Ordinasjonen av Ingrid Bjerkås
Publisert 19. mars 2021 12:00

For seksti år siden ble Ingrid Bjerkås som første kvinne ordinert til prestetjeneste i Den norske kirke. Likevel diskuteres kvinnelige prester fremdeles i deler av kirken. -Bjerkås fikk stor betydning for utviklingen i kirken, men vi er åpenbart ikke ferdige enda, sier dekan og Bjerkås-biograf Aud V. Tønnessen.