English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 20. okt. 2020 17:19

UiO har fulgt opp og dels også gjennomført en rekke tiltak fra klimakuttplanen som ble lagt frem for styret i desember i fjor. – Nå intensiverer vi arbeidet med et forbedret klimaregnskap, et flyregnskap brutt ned på enhetsnivå, og en arbeidsgruppe som skal levere ny klima- og miljøstrategi, sier rektor Svein Stølen.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 19. okt. 2020 19:28

Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.

Bildet kan inneholde: mennesker, rød, ungdom, øyeblikksbilde, turisme.
Publisert 6. okt. 2020 07:45

Det skal være trygt å være student og ansatt ved UiO. Derfor har vi Si fra-portalen, som skal gjøre det enkelt å si fra om ting som ikke er greit.

Bildet kan inneholde: tekst, mennesker, skrift, tegnefilm, illustrasjon.
Publisert 16. sep. 2020 08:29

Karriereuka er det største arbeidslivsarrangementet ved UiO og foregår fra 21. - 23. september 2020. Grunnet den pågående pandemien vil Karriereuka 2020 være digital under konseptet «Karriereuka minutt for minutt» og studentene kan følge sendingen direkte eller i opptak.

Bildet kan inneholde: møbler, bord, interiørdesign, bygning, rom.
Publisert 15. sep. 2020 10:36

Den internasjonale sommerskolen ved UiO (ISS) var en av sommerskolene i verden som ikke avlyste grunnet Covid-19 pandemien, men i stedet tilbød et omfattende digitalt alternativ. Resultatet har vært uventet bra, med overveldende positiv respons fra studentene.

Bildet kan inneholde: mennesker, moro, ungdom, sitter, samfunnet.
Publisert 10. sep. 2020 16:01

Universitetet i Oslo (UiO) vil legge til rette for utvekslingsopphold  i Europa våren 2021. Usikkerheten som korona-situasjonen medfører, gjør at det fremdeles ikke åpnes for studentutveksling utenfor Europa.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, fotografi, ansiktsuttrykk.
Publisert 1. sep. 2020 09:00

I dag er det årsfest og UiOs 209-årsdag. Under markeringen i Aulaen mottar vinnerne av Utdanningsprisen, Forskningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen for 2020, samt UiOs pris for yngre forskere sine diplomer.

Publisert 27. aug. 2020 11:58

I dag ble det kjent hvem som får bærekraftprisen for beste masteroppgaver 2020. Prisen går til fire studenter som har gjort en skjønnlitterær analyse av forholdet mellom individ og samfunn, utviklet et nytt materiale til bruk i solceller, og studert skolestreikene for klima.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 26. aug. 2020 11:06

Kutt i Livsvitenskapsbygget vil få alvorlige konsekvenser for UiO og for Norges satsing på kunnskap og innovasjon. Bygget er helt sentralt i den videre utviklingen og moderniseringen av Universitetet i Oslo og for utviklingen av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

Bildet kan inneholde: himmel, bygning, arkitektur, eiendom, landemerke.
Publisert 21. aug. 2020 18:00

Universitetsstyret har i dag oppnevnt medlemmer til søkekomiteen for rektorvalget våren 2021 ved Universitetet i Oslo. Professor emeritus Knut Heidar skal lede komiteen.

Bildet kan inneholde: kart, vann, linje, verden.
Publisert 9. juli 2020 12:58

Universitetet i Oslo leder den europeiske universitetsalliansen Circle U., som nå er valgt ut som et av EUs European Universities. Circle U. har som ambisjon å bidra til å løse komplekse samfunnsutfordringer gjennom mer effektiv kunnskapsdeling og samskaping av innovative undervisningstilbud og samarbeidsformer.