Kunnskap rett fra kilden: UiO på Arendalsuka 2018

Program for UiO på Arendalsuka 2018. Alle arrangementene fant sted på veteranskipet MS Sunnhordland og forskningsfartøyet Trygve Braarud.

Aktuelt fra Arendalsuka

• Ketil raknes i Arendal - Akademia har høg legitimitet i å vera på Arendalsuka

- Universitetet i Oslo og dei andre utdanningsinstitusjonane har høg legitimitet i å vera på Arendalsuka. Det er heller grunn til å stillla spørsmål ved kvifor direktorat og kommunar deltar. Det seier stipendiat Ketil Raknes ved Høyskolen Kristiania som denne veka har publisert ein rapport om Arendalsuka.

• Sian i Arendal Tore Bjørgo: - Heller regulering enn forbod mot høgreekstreme organisasjonar

- Om Den nordiske motstandsrørsla hadde utvikla seg til ein paramilitær organisasjon, burde den ha blitt forbode.Då kan den kriminaliserast. Det sa leiar for Senter for forsking på høgreekstremisme, Tore Bjørgo i ein debatt i regi av UiO og Antirasistisk senter på Arendalsuka. Men han vil helst ha regulering.

• braarud507 Mudder, mikroalger og overdoser

Mudder, alger, nesespray og forskningsskipet Trygve Braarud har en ting til felles: Arendalsuka. Se videoene her.

• innseiling3-507 Midtveisrapport fra UiO-båten

Denne uka har UiO satt sjøbein. Det er Arendalsuke, treffsted for politikere, presse, akademia, næringsliv og organisasjonsfolk.

Vi postet små videosnutter og teasere underveis i uka.
Se arrangementet på Facebook

Glimt fra UiO på Arendalsuka