Kunnskap rett fra kilden: UiO på Arendalsuka 2019

Program for UiO på Arendalsuka 2019 kommer.

UiOs arrangementer på Arendalsuka i 2018

I løpet av fem dager arrangerte UiO over 25 arrangementer under Arendalsuka. Temaer var forskning på Arendalsuka, høyreekstremisme, livet i havet, bærekraft, bistand, persontilpasset medisin, antibiotikaresistens og mye mer. 

Alle arrangementene fant sted på veteranskipet MS Sunnhordland og forskningsfartøyet Trygve Braarud, i Pollen i Arendal.

Aktuelt fra Arendalsuka 2018

 • Ketil raknes i Arendal - Akademia har høg legitimitet i å vera på Arendalsuka

  - Universitetet i Oslo og dei andre utdanningsinstitusjonane har høg legitimitet i å vera på Arendalsuka. Det er heller grunn til å stillla spørsmål ved kvifor direktorat og kommunar deltar. Det seier stipendiat Ketil Raknes ved Høyskolen Kristiania som denne veka har publisert ein rapport om Arendalsuka.

 • Sian i Arendal Tore Bjørgo: - Heller regulering enn forbod mot høgreekstreme organisasjonar

  - Om Den nordiske motstandsrørsla hadde utvikla seg til ein paramilitær organisasjon, burde den ha blitt forbode.Då kan den kriminaliserast. Det sa leiar for Senter for forsking på høgreekstremisme, Tore Bjørgo i ein debatt i regi av UiO og Antirasistisk senter på Arendalsuka. Men han vil helst ha regulering.

 • braarud507 Mudder, mikroalger og overdoser

  Mudder, alger, nesespray og forskningsskipet Trygve Braarud har en ting til felles: Arendalsuka. Se videoene her.

 • innseiling3-507 Midtveisrapport fra UiO-båten

  Denne uka har UiO satt sjøbein. Det er Arendalsuke, treffsted for politikere, presse, akademia, næringsliv og organisasjonsfolk.

Facebook

Vi postet små videosnutter og teasere underveis i uka.
Se arrangementet på Facebook

Glimt fra UiO på Arendalsuka

Bildeliste galleri