English version of this page

Arrangementer

Felles oversikt over UiOs arrangementer. Finner du ikke et spesielt arrangement eller er du kun interessert i arrangementer innen ett fagområde? Forsøk enhetenes lokale kalendere.

Kommende 5 dager

i dag juni
To menn i skogen, den ene skjenker kaffe til den andre
Tid og sted: 19. juni 2019 12:00 - 13:30, Pride-telt på Youngstorget

OsloMet-forsker Anders Gjesvik og tidligere UiO-forsker Hans Wiggo Kristiansen belyser det komplekse forholdet mellom den homofile og media gjennom de siste 80 år. Hvordan var det å leve under slike forhold? Hvilke strategier ble valgt i den private sfære og organisatorisk? Hvordan fremstår så de homofile i media i dag? Etter presentasjonene leder Turid Eikvam, tidligere kontorsjef ved UiO og mangeårig medlem av Løvetann-redaksjonen, en dialog mellom innlederne og publikum.

Tid og sted: 19. juni 2019 17:00 - 20:00, Oppmøte utenfor Lids hus

Drømmer du om å lage din egen blomstereng? Blomsterenger er vakre, fargerike og ikke minst lettstelte.  De er en oase for sommerfugler, humler og hagefugler. Vi deler alt du trenger å vite for å lage din egen eng.

20 juni
Prospektbilde av Klimahuset sett fra vest
Tid og sted: 20. juni 2019 14:45 - 16:20, Byggeplassen til Klimahuset

Våren 2020 åpnes Klimahuset ved Naturhistorisk museum. Torsdag 20. juni inviterer vi til nedleggelse av den symbolske grunnsteinen – en tidskapsel fylt med klimarelaterte gjenstander.

21 juni
Bildet kan inneholde: Briller.
Tid og sted: 21. juni 2019 09:00 - 17:00, Litteraturhuset, sal Amalie Skram, Werglandsveien 29, Oslo

Nils Butenschøn fratrer sin stilling som professor ved SMR 1. juli i år. Seminaret blir organisert rundt sentrale tema i Butenschøns akademiske arbeider de siste 45 år: Nasjonalitetskonflikter, modeller for maktdeling i dypt splittede samfunn, og studiet av statsborgerskap og menneskerettigheter som grunnlag for legitim statsmakt. Empirisk har de fleste arbeidene, inkludert fem bøker som han har fått utgitt det siste tiåret, fokusert på Midtøsten og regionens moderne politiske historie.

Tid og sted: 21. juni 2019 12:00 - 13:00, Utenfor Georg Sverdrups hus

Velkommen til Lunsj i parken! Semesterets siste Lunsj med kultur-arrangement holdes utendørs ved Georg Sverdrups hus.

22 juni
Bildet kan inneholde: Mennesker, Begivenhet, Festival, Offentlig hendelse, Parade.
Tid og sted: 22. juni 2019 11:00, Tøyen hovedgård, Botanisk hage

UiO og OsloMet skal hylle Prides modige historie under parolen «Fryktløs kunnskap». Bli med du også!

23 juni
Vandring i Botanisk hage
Tid og sted: 23. juni 2019 12:00 - 13:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

Våre guider gir deg en innføring i hva Botanisk hage er, dens avdelinger og hagens historie. De viser deg også trær, blomster og andre vekster med fokus på det som er mest aktuelt for årstiden.

Vandring i Botanisk hage
Tid og sted: 23. juni 2019 14:00 - 15:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

Flere kommende arrangementer

En humle lander på en gul blomst
Tid og sted: 25. juni 2019 17:00 - 19:00, Urtehagen

Bli med på humlevandring med La Humla suse! En humle er rund, lodden, trivelig og lett å bli glad i.

Kom og lær hvordan du kan hjelpe dem!

Vi starter vandringen med  humleteori. Så vil vi forsiktig fange humler med håv, observere dem og  artsbestemme dem, før vi slipper dem ut i det fri igjen.

Bildet kan inneholde: Fotografi, Street fashion, Rød, Mote, Photography.
Tid og sted: 27. juni 2019 12:00 - 13:30, Frederikkeplassen, Blindern

Har du tenkt til å studere på Universitetet i Oslo, eller vil du bare lære mer om Norges best rangerte universitet? Hele sommeren arrangerer UiO ukentlige omvisninger til glede for alle interesserte.

Bildet kan inneholde: Arkitektur, Design, Interiørdesign, Automotive design, Rom.
Tid og sted: 29. juni 2019 10:00 - 17:00, Historisk museum

Har du aldri vært på Historisk museum før, eller kanskje det er en stund siden siste besøk? Den siste lørdagen i måneden gir vi deg gratis inngang på museet!

Vandring i Botanisk hage
Tid og sted: 30. juni 2019 12:00 - 13:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

Bildet kan inneholde: Blå, Gul, Linje, Flagg.
Tid og sted: 30. juni 2019 13:00 - 17:00, Historisk museum

Velkommen til en aktivitetsdag for hele familien med musikk, mat og barnas verden sett fra et kongolesisk perspektiv i Norge. I regi av ressursgruppa for markeringen arrangeres demokrati-workshop for barn og voksne, målet er å komme fram til en uttalelse som kan formidles fra barn i Norge til myndighetene i D.R. Kongo