English version of this page

Arrangementer

Felles oversikt over UiOs arrangementer. Finner du ikke et spesielt arrangement eller er du kun interessert i arrangementer innen ett fagområde? Forsøk enhetenes lokale kalendere.

Kommende 5 dager

i dag okt.
Bildet kan inneholde: himmel, sky, stemning, landskap.
Tid og sted: 25. okt. 2020 12:00, Vikingskipshuset

Dette arrangementet har dessverre blitt avlyst.

Bli med på en omvisning i det gamle vikingskipshuset og hør om planene for det nye.

Danser omgitt av planter
Tid og sted: 25. okt. 2020 17:0017:45, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Klimahuset presenterer Adventura botanica av Odd Johan Fritzøe. Danseforestillingen er inspirert av naturforskeren Charles Darwin, og passer for barn fra 6 år, hele familier og nysgjerrige voksne.

27 okt.
Gammelt ark med noter og tekst.
Tid og sted: 27. okt. 2020 19:0020:15, Sophus Bugges hus, Auditorium 1.

Kom og hør om britisk historie og engelsk språkhistorie. Det blir fremført sanger fra historien i løpet av forelesningen.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, ansiktsuttrykk, mennesker, tekst.
Tid og sted: 27. okt. 2020 19:0020:30, Litteraturhuset i Oslo og stream på YouTube

Kva for rolle spelar Norden i amerikansk politikk? Kva slags bilete skapar amerikanske politikarar av det nordiske? Vil presidentvalet i haust påverke korleis Norden ser på USA - og vice versa?

28 okt.
Bildet er et banner som spør: når sprekker den norske boligboblen, samt bilde av Professor Amir Sufi.
Tid og sted: 28. okt. 2020 08:0009:30, digitalt

Krisene står i kø, og den verdenskjente økonomen Amir Sufi mener at vi vil stå overfor en alvorlig økonomisk krise om vi ikke gjør noe med husholdningsgjelden. Tankesmien Agenda og Universitetet i Oslo inviterer til foredrag og panelsamtale om gjeld, ulikhet og økonomisk krise.

Bildet kan inneholde: fotografi, svinge, skjønnhet, sitter, jeans.
Tid og sted: 28. okt. 2020 08:3009:30, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Omstillingen av Norge handler ikke bare om å løse utfordringene i de aller største byene. Skal vi sikre at veksten i de mellomstore regionbyene ikke slår ut negativt for klima, innbyggere og næringsliv, må vi planlegge for at den blir bærekraftig.

29 okt.
Anders Johansen. Boken "Komme til orde - En presentasjon av den politiske retorikkens historie i Norge"
Tid og sted: 29. okt. 2020 12:1514:00, Sophus Bugges hus i auditorium 3 og ZOOM

Anders Johansen, professor ved Universitetet i Bergen, kommer til UiO  for å holde seminar basert på boken Komme til orde - politisk kommunikasjon 1814-1913.

Flere kommende arrangementer

Bildet kan inneholde: butikk, displayetui, utstillingsvindu, mote, bygning.
Tid og sted: 31. okt. 2020 10:0016:00, Historisk museum

Den siste lørdagen i måneden gir vi publikum gratis inngang på Historisk museum.

Bildet viser en detalj fra et dekorert alter for de dødes dag. Sentralt i bildet er en flott hodeskalle besatt med glassperler i mange farger, selve kjernen er laget av ispopor og skallen er dekorert av kunstnere fra huichol-folk en urfolksgruppe Mexico
Tid og sted: 1. nov. 2020 12:0016:00, Historisk museum

Velkommen til en varm feiring av De dødes dag for barn og voksne i alle aldre!

Bildet kan inneholde: grønn, skrift, tekst, logo, merke.
Tid og sted: 5. nov. 2020 08:3009:15, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Staten står på tiltalebenken i Høyesterett med Natur og Ungdom som en av saksøkerne. Miljøkampen er endret. Verktøykassa er blitt større, plattformene har blitt flere, og i enda større grad enn før finner vi ungdommen i front.

Cristina Archetti. The book Childlessness in the age of communication.
Tid og sted: 12. nov. 2020 12:3015:30, Litteraturhuset, Zoom

A seminar dedicated to exploring the existential, social and political repercussions of infertility in a society that is organized around family.

Bildet kan inneholde: bryst, skulptur, hode, panne, hake.
Tid og sted: 15. nov. 2020 13:00, Historisk museum

Hvordan så den legendariske egyptiske dronningen egentlig ut?