English version of this page

Arrangementer

Felles oversikt over UiOs arrangementer. Finner du ikke et spesielt arrangement eller er du kun interessert i arrangementer innen ett fagområde? Forsøk enhetenes lokale kalendere.

Kommende 5 dager

09 aug.
Vandring i Botanisk hage
Tid og sted: 9. aug. 2020 12:0013:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

Våre guider gir deg en innføring i hva Botanisk hage er, dens avdelinger og hagens historie. De viser deg også trær, blomster og andre vekster med fokus på det som er mest aktuelt for årstiden. Arrangementet er gratis, men det er begrenset antall plasser. Møt opp i god tid.

Flowers at the Botanical Garden Oslo
Tid og sted: 9. aug. 2020 14:0015:00, In front of Lid's house (Botanical museum)

Enjoy a free guided tour of the Botanical Garden. You will be introduced to its history and thematic gardens, and learn about selected trees, flowers and other plants. Limited number of spots available.

Vandring i Botanisk hage
Tid og sted: 9. aug. 2020 14:0015:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

10 aug.
Logo for Grønn digital Arendalsuke
Tid og sted: 10. aug. 2020 08:0012. aug. 2020 19:00, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Debatten om grønn omstilling og verdiskaping er viktigere enn noen gang. Derfor arrangerer Klimahuset, UN Global Compact Norge og Footprint "Grønn digital Arendalsuke". Her samler vi næringsliv, politikk og organisasjoner for å planlegge en grønn høst og fremtid.

Bilde fra skolestreik og tomme pulter.
Tid og sted: 10. aug. 2020 08:3009:30, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Hva må skole og politikere gjøre for å gi unge den kunnskapen og handlekraften de trenger for å endre samfunnet til å bli klimavennlig?

Jente med fadder-t-skjorte
Tid og sted: 10. aug. 2020 15:0015:30, Strømmes digitalt

UiO ønsker deg velkommen med en digital markering av studiestart. Vi sender live med tips og råd fra tidligere studenter som Jens Stoltenberg, Marianne Borgen og Abid Raja. Sånn markerer vi at du endelig er UiO-student!

Bildet kan inneholde: oransje, produkt, tekst, font, linje.
Tid og sted: 10. aug. 2020 16:00, Chateau Neuf

Studentersamfundet har gleden av å invitere alle nye og gamle studenter til Studentfestivalen i Oslo!

11 aug.
Logo for Grønn digital Arendalsuke

Tid og sted: 11. aug. 2020 15:0015:30, Direkte fra Universitetsplassen

Med førsteamanuensis Anine Kierulf ved Det juridiske fakultet og leder av Ytringsfrihetskommisjonen, Kjersti Løken Stavrum i samtale med politisk redaktør i Aftenposten, Kjetil Bragli Alstadheim.

Bildet kan inneholde: font, tekst.
Tid og sted: 11. aug. 2020 16:0016:30, Direkte fra Universitetsplassen

Med Sofie A.E Høgestøl, førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet (UiO), Tore Wig, professor ved Institutt for statsvitenskap (UiO) i samtale med Gjermund Stenberg Eriksen (Trump mot verden, NRK).

Bildet kan inneholde: font, tekst.
Tid og sted: 11. aug. 2020 17:0017:30, Direkte fra Universitetsplassen

Med Bård Vegar Solhjell, direktør Norad og Katerini Storeng, førsteamanuensis, Senter for miljø og utvikling UiO.

En humle lander på en gul blomst
Tid og sted: 11. aug. 2020 17:0019:00, Oppmøte i Urtehagen

Bli med på humlevandring med La Humla suse! En humle er rund, lodden, trivelig og lett å bli glad i. Kom og lær hvordan du kan hjelpe dem. Vi starter vandringen med humleteori. Så vil vi forsiktig fange humler med håv, observere og artsbestemme dem, før vi slipper dem ut i det fri igjen. Arrangementet er nå fulltegnet.

Bildet kan inneholde: væpne, hånd, hanske.
Tid og sted: 11. aug. 2020 20:1520:30, Amfiet i Klimahuset

En feiring av menneskers evne til handling og endring - med et skråblikk på Norges oljetørste løsninger. Et fyrverkeri av akrobatikk, dans, håndstående og musikk. En utforskning av bevegelse når vi tenker nytt og kreativt i en situasjon der ting er snudd på hodet.

Flere kommende arrangementer

Visne solsikker og hånden til et flyktningebarn.
Tid og sted: 12. aug. 2020 11:3012:30, Klimahuset, Naturhistorisk museum

Klimaendringene fører til knapphet på ressurser, og FNs Klimapanel advarer om at dette leder til høyere konfliktnivå og økte migrasjonsstrømmer. Hvordan vil de globale klimaendringene påvirke norske interesser og norsk utenrikspolitikk?

Tid og sted: 12. aug. 2020 11:4512:15, Direkte fra Universitetsplassen

Med statsminister Erna Solberg, Runa Kristine Fiske, leder Studentparlamentet, UiO og rektor Svein Stølen, UiO

Tid og sted: 12. aug. 2020 14:0014:30, Direkte fra Universitetsplassen

Med Ståle Grut, journalist NRK Beta, og Petter Bae Brandtzæg, førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon, UiO.

Tid og sted: 12. aug. 2020 15:0015:30, Direkte fra Universitetsplassen

Med utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (UD), Sofie A.E. Høgestøl, førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet (UiO) i samtale med utenriksjournalist Kjetil Hanssen, Aftenposten.

Tid og sted: 12. aug. 2020 16:0016:30, Direkte fra Universitetsplassen

Med Hilde Sandvik, programleder for podkasten Norsken, svensken og dansken, Sunniva Engh, førsteamanuensis i historie ved UiO:Norden, og Malcolm Langford, professor ved Det juridiske fakultet (UiO)