English version of this page

Arrangementer

Felles oversikt over UiOs arrangementer. Finner du ikke et spesielt arrangement eller er du kun interessert i arrangementer innen ett fagområde? Forsøk enhetenes lokale kalendere.

Kommende 5 dager

i dag aug.
Studenter på stand
Tid og sted: 20. aug. 2019 11:0016:00, Frederikkeplassen, Blindern

Skaff deg gjenbruksmøbler til hybelen, bytt til deg nye klær på klesbyttemarked, lær å reparere og ta vare på det du har, og mye mer på Ombruksdagen!

Image may contain: elder.
Tid og sted: 20. aug. 2019 12:1513:30, Seminarrom 3, Sophus Bugges hus, Blindern, University of Oslo

In this lecture, Professor Lynn Mario T. Menezes de Souza from the University of São Paulo, will argue that, though colonization may have officially ended, its drastic negative effects still persist in the form of a hierarchy of races, knowledges, languages etc that hinders local knowledges and local scientific production.

En humle lander på en gul blomst
Tid og sted: 20. aug. 2019 17:0019:00, Urtehagen

Bli med på humlevandring med La Humla suse! En humle er rund, lodden, trivelig og lett å bli glad i.

Kom og lær hvordan du kan hjelpe dem!

Vi starter vandringen med  humleteori. Så vil vi forsiktig fange humler med håv, observere dem og  artsbestemme dem, før vi slipper dem ut i det fri igjen.

21 aug.
Dame med ljå, slåttemark
Tid og sted: 21. aug. 2019 17:0019:00, Oppmøte foran Lids hus

Slå et slag for slåttemarker! De tilhører våre mest artsrike naturtyper, og vi har en her i Botanisk hage. Vi ser på hvilke blomster som vokser der, og på mangfoldet av insekter den huser. Deretter tar vi fram ljåene og slår enga, med instruksjoner for dem som ikke har gjort det før.

22 aug.
Tid: 22. aug. 2019

Lanseringskonferanse for Oslo bystudio, et sted der studenter og forskere sammen skal løse utfordringer i Oslo by.

Portrettbilder av de vi møter på seminaret
Tid og sted: 22. aug. 2019 08:4510:00, Scene HumSam

Forskningen skjer i og med samfunnet. Når blir ekstern innblanding uheldig og truer forskningens integritet? Når skaper ekstern påvirkning sensur og selvsensur av forskere? Disse og flere andre aktuelle problemstillinger innenfor forskningsetikk blir tema for frokostmøtet som holdes i regi av Akademiet for yngre forskere.

Sykkelarrangement på Frederikkeplassen 2018
Tid og sted: 22. aug. 2019 11:0016:00, Frederikkeplassen, Blindern

Kjøp din nye favorittsykkel, selg din gamle eller fiks den helt gratis. Det blir stands, sykkelturer, gratis sykkelkaffe og stor sykkelglede på årets sykkelfest!

Slåttemark, mann med ljå
Tid og sted: 22. aug. 2019 15:0020:00, Ola Narr, Tøyen

Velkommen til slåttekurs på Ola Narr, nærmeste naturområde til Botanisk hage. Du kan komme når som helst mellom kl. 15 - 20.

24 aug.
Henter forslag fra Google
Tid og sted: 24. aug. 2019 10:0022:00, St. Olavs gate 32

Studentslippet er en «bli-kjent-med-byen-dag» hvor du kan besøke kulturattraksjoner og utforske nye områder i Oslo. Kom med faddergruppen din eller på egenhånd - her kan du få en pop-up faddergruppe for dagen!

Logo, neon
Tid og sted: 24. aug. 2019 10:3013:00, Domus Bibliotheca, Universitetsplassen

One day only! Under årets Studentslipp kan du besøke Universitetsbibliotekets pop up-kafé og sci-fi-hyllest; Café at the End of the Universe. Vi serverer bærekraftig snacks og drikke, ikoniske filmer og bøker, musikk og god stemning.

Flere kommende arrangementer

Vandring i Botanisk hage
Tid og sted: 25. aug. 2019 12:0013:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

Våre guider gir deg en innføring i hva Botanisk hage er, dens avdelinger og hagens historie. De viser deg også trær, blomster og andre vekster med fokus på det som er mest aktuelt for årstiden.

Mennesker i vikingklær rører i gryte
Tid og sted: 25. aug. 2019 12:0016:00, Vikinghagen

Opplev vikingtiden i Botanisk hage.

Vandring i Botanisk hage
Tid og sted: 25. aug. 2019 14:0015:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

En humle lander på en gul blomst
Tid og sted: 27. aug. 2019 17:0019:00, Urtehagen

Kom og lær hvordan du kan hjelpe dem!

Håkon Kornstad trio med sine instrumenter.
Tid og sted: 27. aug. 2019 19:00, Universitetets Aula

Dette er en konsert der jazz og klassisk glir sømløst over i hverandre, ispedd italienske folkesanger akkompagnert av trekkspill, bass og orkesterets strykere? Midt i det hele står Håkon Kornstad med sin tenor.