English version of this page

Rektordebatt 2017: Hvem skal lede UiO?

Velkommen til den første debatten mellom årets rektorkandidater. Kanskje er det denne dagen du bestemmer deg for hvem du skal stemme på. Debatten blir streamet.

Til venstre: prorektorkandidat Gro Bjørnerud Mo og rektorkandidat Svein Stølen. Til høyre: rektorkandidat Hans Petter Graver og prorektorkandidat Inger Sandlie. Foto: © UiO/Anders Lien

Debatten mellom rektorkandidatene ledes av politisk kommentator Aslak Bonde. Det åpnes for spørsmål fra salen. Debatten blir også streamet (kun lyd). På grunn av tekniske problemer er opptak dessverre ikke tilgjengelig.

Rektorkandidat Hans Petter Graver

– Den senere tids politiske utvikling har gjort det viktigere for meg å være med å forsvare UiOs og akademias posisjon. Jeg har lang ledererfaring, og en utpreget tverrfaglig bakgrunn.

– Jeg liker å få mennesker til å jobbe sammen, og inspireres av prosesser som bidrar til at alle ansatte og studenter ved UiO får utfolde seg, sier Hans Petter Graver om hvorfor han vil bli rektor.

Bli bedre kjent med Hans Petter Graver og hans team.

Rektorkandidat Svein Stølen

– Jeg er veldig glad i UiO, både menneskene og felleskapet, og rollen vår i samfunnet. Jeg er spesielt opptatt av forbedringspotensialet innen utdanning, personalpolitikk og tverrfaglighet.

– Som leder vil jeg være «nedpå» og opptatt av konkret handling, og mener at jeg som instituttleder og prodekan ved MN-fakultetet har vist at jeg kan stake ut en retning og få ting gjort, sier Svein Stølen om hvorfor han vil bli rektor.

Bli bedre kjent med Svein Stølen og hans team.


Alt om rektorvalget 2017

Publisert 11. jan. 2017 11:30 - Sist endret 2. okt. 2020 14:43