Hvordan identifiserer man EØS-spørsmål?

Det kan være vanskelig å plukke opp at det man jobber med har en EØS-dimensjon. Hvordan kan man få gjort de vurderingene som trengs? 

Bildet kan inneholde: azure, font, kunst, elektrisk blå, mønster.

Når har man å gjøre med en EØS-situasjon? Hvordan identifiser man en EØS-problemstilling? Og hvordan kan man opparbeide seg en EØS-ryggmargsrefleks? Dette er gjentagende utfordringer for mange av oss som jobber i forvaltningen, og disse spørsmålene skal vi førsøke å besvare i dette seminaret. 

 

Program:

09:00 Velkommen ved Partnerforums sekretariat

10:30 Slutt


Påmelding

Om innlederne

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, kinn, smil.Marthe Kristine Fjeld Dystland er lovrådgiver i Lovavdelingen med ansvar for EØS-rettslige spørsmål. Hun har tidligere arbeidet i ESA, EFTA-domstolen og EFTA-sekretariatet, og har en master i rettsvitenskap fra UiO og en LL.M i European Law fra Universität des Saarlandes i Saarbrücken. Hun har bred erfaring med de ulike sidene av EØS-arbeidet, fra innlemmelsesprosessen via gjennomføring av EØS-rett i nasjonal rett til praktisering og håndheving nasjonalt og i EFTA-institusjonene. 

Hege M. Hoff er avdelingsdirektør i UD og leder Seksjon for EØS- og handelsrett. Seksjonen har bl.a. ansvar for EØS-rettslig rådgivning ved innlemmelse av rettsakter i EØS-avtalen og koordinering av traktatbruddsaker for ESA, samt saker for EU- og EFTA-domstolen. Hun har lang erfaring fra EØS-arbeid og ledet EFTA-sekretariatet i Brussel i perioden 2018-2022. 

 

Marius Kallerud Beck er seniorrådgiver i seksjon for internasjonalt samarbeid i avdeling juridisk og internasjonalt arbeid ved Mattilsynets hovedkontor. Han arbeider med EØS-koordineringen mellom Mattilsynet, Mattilsynets tre eierdepartementer, EFTA-sekretariatet og andre interessenter, med hvordan påvirke regelverksutviklingen i EU og andre EØS-relaterte spørsmål. Han har tidligere arbeidet med påvirkning av regelverk i EU, implementering av EØS-regelverk og veiledning i og anvendelse av
                              EØS-regelverk.

 

 

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, hake, øyenbryn.Stian Øby Johansen er førsteamanuensis ved Senter for europarett, Universitetet i Oslo. Han underviser blant annet i EØS-rett og folkerett, samt forsker på europeisk, internasjonal rett, og hvordan disse rettsfeltene påvirker den norske retten. Stian vil lede panelsamtalen.

 

 

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Partnerforums sekretariat dersom du har spørsmål, ønsker eller innspill til samarbeidet.

Arrangør

Partnerforum
Emneord: Internasjonalt, Forvaltningspolitikk, Juss
Publisert 6. mars 2023 09:42 - Sist endret 17. apr. 2023 12:32