Hvordan identifisere nye EØS-relevante initiativer og rettspraksis?

Hvordan fanger vi opp ny utvikling som vil ha påvirkning på EØS-avtalen, innenfor eget fagfelt? Og hva skal til for å få et godt samspill mellom hjemme- og uteapparatet for å sikre tidlig involvering?

Partnerforums seminarserie om EØS-rett

Flere av partnerne i Partnerforum har etterspurt kompetanseheving innenfor EØS-rett, og Partnerforum gjennomfører derfor en seminarrekke med dette som tema. Dette seminaret er det tredje i seminarrekken. 

Opptak av seminaret

 

Program:

 

09:00 Velkommen ved Partnerforums sekretariat

  • Kort innledning til dagens tema
    ved Marthe Dystland, lovrådgiver, Justis- og beredskapsdepartementet
  • Nye initiativer, medvirkningsmuligheter og EFTA-sekretariatets rolle
    ved Marit C. Schage Andria, direktør indre marked, EFTA
  • Godt samspill mellom hjemme- og uteapparatet for å sikre tidlig involvering
    ved Kristina Jullum Hagen, arbeids- og sosialråd i EU-delegasjonen
  • Tidlig påvirkning = tilstedeværelse, deling og deteksjon x politisk og faktisk prioritering
    ved Ingebjørg Harto, daglig leder for leverandørutviklingsprogrammet LUP og tidligere leder av NHOs Brusselkontor
  • Diskusjon og spørsmål med publikum via Slido og koden PF-seminar, ledet av Marthe Dystland, lovrådgiver, Justis- og beredskapsdepartementet

10:30 Slutt


Påmelding

Om innlederne

Marthe Kristine Fjeld Dystland er lovrådgiver i Lovavdelingen med ansvar for EØS-rettslige spørsmål. Hun har tidligere arbeidet i ESA, EFTA-domstolen og EFTA-sekretariatet, og har en master i rettsvitenskap fra UiO og en LL.M i European Law fra Universität des Saarlandes i Saarbrücken. Hun har bred erfaring med de ulike sidene av EØS-arbeidet, fra innlemmelsesprosessen via gjennomføring av EØS-rett i nasjonal rett til praktisering og håndheving nasjonalt og i EFTA-institusjonene. 

Marit Schage Andria er direktør for indre markedsavdelingen i EFTA som håndterer regelverk som skal inn i EØS avtalen, fasiliteter EFTAs arbeidsgrupper og bistår EØS EFTA statene i tidlig påvisknings arbeid. Hun har tidligere vært nærings og fiskeriråd ved EU delegasjonen i Brussel og har lang erfaring med EØS arbeid fra Nærings- og fiskeridepartementet. 
 

Kristina Jullum Hagen er siden 2021 arbeids- og sosialråd ved EU-delegasjonen i Brussel. Hun har permisjon fra jobben som avdelingsdirektør i Kommunal- og distriktsdepartementet. Hun er utdannet statsviter fra NTNU og Universitetet i Oslo, og har tidligere arbeidet i NHO, i konsulentbransjen, i Barne- og likestillingsdepartementet og i Nærings- og handelsdepartementet. Innlegget vil omhandle erfaringer fra flere sektorer ved EU-delegasjonen.

Portrett av Ingebjørg HartoIngebjørg Harto leder i dag Leverandørutviklingsprogrammet (LUP) og ledet fra 2017 til 2022 NHOs Brussel kontor. Hun er advokat, har i en rekke år ledet NHOs Næringspolitiske og -juridiske arbeid, og deltatt i en rekke lovutvalg og offentlig utredninger.

 

 

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Partnerforums sekretariat dersom du har spørsmål, ønsker eller innspill til samarbeidet.

Arrangør

Partnerforum
Emneord: Internasjonalt, Forvaltningspolitikk, Juss
Publisert 9. juni 2023 11:33 - Sist endret 18. sep. 2023 13:24