Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Kognitiv lingvistikk i eit teoretisk og eit praktisk perspektiv. Det teoretiske perspektivet omfattar studiet av grunnlaget for kognitiv lingvistikk, fyrst og fremst slik det er presentert i hovudverka til R. W. Langacker og G. Lakoff. Sentralt står hypotesen om at grammatikken er interaktiv (ikkje-modulær) og at språkstrukturen kan forklarast på grunnlag av allmenne psykologiske prinsipp. Det praktiske perspektivet er bruken av teorien i analyse av språklege fenomen innanfor sentrale lingvistiske disiplinar, som semantikk, morfologi, fonologi, syntaks, sosiolingvistikk og psykolingvistikk.

Hva lærer du?

Kurset skal gje studentane innsikt i det teoretiske grunnlaget for kognitiv lingvistikk og lære dei å bruke teorien i lingvistisk analyse. Modulen skal også gje øving i skriftleg framstilling og argumentasjon. Emnet setter studentene i stand til å arbeide med et eget forskningsprosjekt innenfor emnet på MA/Ph.D.-nivå og til å vurdere andres forskning i emnet kritisk.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Emnet krever opptak på MA-nivå i lingvistikk.

Undervisning

3 timar i veka, over eit heilt semester, med einskilde pausar. Studentane skal få to heimeoppgåver i løpet av semesteret.

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Kvar heimeoppgåve tel 50% i samlet karakter og begge må vere bestått.

Alle deler av vurderingsordningen må avlegges i samme semester, og kan ikke enkeltvis videreføres til et senere semester

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Annet

Maksimum 20 studentar, minimum 5. Studentar tekne opp til eit studieprogram der emnet inngår blir prioriterte.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Undervisning

Avhengig av faglige ressurser. Gis våren 2005.

Eksamen

Samme semester som undervisningen gis.

Undervisningsspråk
Norsk