Obliger 2015

Her legges obligene ut ukentlig, de ferskeste øverst. Siden vi har en uheldig timeplan med regneverksted først på mandag, dagen før nytt tema gås gjennom på forelesning, vil det være VIKTIG at det aktuelle kapitlet leses grundig FØR man møter på regneverksted. I tillegg bør man også ha forsøkt å gjøre noen av oppgavene på egen hånd (eller gjerne sammen med medstudenter) før regneverkstedet slik at man effektivt kan få den hjelpen man trenger fra lærerne (og medstudenter) på regneverkstedet.

Oblig 15 fra kapittel 15: Skinndybde og bølgeledere.

Oblig 14 fra kapittel 14: Koherens, dipolstråling og laser.  Hjelpefil for oppgave 18: koherensbolge.pdf og for oppgave 19: retningsdiagram.pdf.

Oblig 13 fra kapittel 13: Wavelettransformasjon.  LYDFIL for oppgave 9: svarttrost2.wav. Her er også filen bokfink.wav dersom du ønsker å utforske denne.

Oblig 12 fra kapittel 12: Interferens - Diffraksjon

Oblig 11 fra kapittel 11: Geometrisk optikk.

Oblig 10 fra kapittel 10: Lysmåling, dispersjon av lyd, farger.

Oblig 9 fra kapittel 9: Refleksjon og transmisjon av elektromagnetiske bølger, polarisasjon, dobbeltbrytning.
Husk at skriftlig beskrivelse/argumentasjon er spesielt i fokus i denne obligen. 
De som ønsker å bryne seg litt på oppgave 24 for moro skyld (ikke en del av obligen), kan laste ned en figur herfra som det er lettere å jobbe med.

Oblig 8 fra kapittel 8: Maxwells ligninger og elektromagnetiske bølger. Skrivet angir noen rettelser til kapittel 8 som kan være nyttige å kjenne til.

Oblig 7 fra kapittel 7: Vannbølger og dispersjon.

Oblig 6 fra kapittel 6: Lyd.

Oblig 5 fra kapittel 5: Bølger.

Oblig 4 fra kapittel 4: Fouriertransformasjon. Møt opp på regneverkstedet dersom du har liten trening i bruk av numeriske metoder. Husk at det er listet prototyper på programmer i kapittel 4 (også som del av oppgaveteksten). Det anbefales sterkt at du leser kapitlet før du møter på regneverkstedet. Her er datafiler du kan ha bruk for i obligen:

I stedet for filen "oslotemp.txt" (oppgave 8) bruker du filen " tempblindern10aar.txt "

I oppgave 22 bruker du filene: tubalow.wav (lyd varer 1.9 s)  og  piccolohigh.wav (lyd varer 1.55 s)

(For de mest interesserte finnes også filene tubahigh og piccololow dersom du ønsker å bestemme totalt tonespenn for disse instrumentene.)

Oblig 3 fra kapittel 3: Numeriske løsningsmetoder.

Oblig 2 fra kapittel 2: Tvungne svingninger og resonans.

Oblig 1. Første gruppetime/regneverksted blir mandag 26. januar. Klikk på lenken for å få opp liste over oppgaver. Merk at det samme sted gis en del generelle betraktninger som er viktige for læring og læringsmiljøet vårt der du og dine bidrag betyr mye! [Detaljer ang. innleveringsfrist o.l. ble endret i dette dokumentet 23. jan. kl 11:25]

Publisert 17. jan. 2015 16:36 - Sist endret 18. mai 2015 20:04