Obliger og ukesoppgaver

Obliger og ukesoppgaver er her.

For å kunne gå opp til avsluttende eksamen må 5 av 6 obligatoriske innleveringer være godkjent (4 av 6 ved deltakelse i minimum 70% av gruppetimene, dvs 10 av 14 mulige).

Fristen for innlevering ligger altid på en torsdag, kl 09. Fristene er hardkodet i Canvas dvs at du ikke kan levere din besvarelse etter fristen. Nedover finner du mer informasjon om levering av, godkjenning av, og tilbakemelding på besvarelsene dine.

Oblig Frist
Oblig 1 30.01.2020, kl 09
Oblig 2 13.02.2020, kl 09
Oblig 3 27.02.2020, kl 09
Oblig 4 12.03.2020, kl 09
Oblig 5 16.04.2020, kl 09
Oblig 6 07.05.2020, kl 09

Innimellom obligene publiserer vi også ukesoppgaver. Disse oppgavene er ikke obligatoriske og skal ikke leveres, men vil hjelper deg med forståelsen av pensumet.

Elektronisk innlevering

Vi ønsker at du skriver besvarelsen/løsningene for hånd og skanner inn arkene og leverer alt som én PDF fil i Canvas. Mhp innskanning har du minst tre muligheter:

 1. Vi har fått ny kopimaskin ved Entropia, som gjør det svært enkelt å skanne inn håndskrevne besvarelser og få hele obligen i én PDF fil tilsendt egen epostadresse. Da kan du bare laste opp den ene filen i Canvas.
 2. På iPhone kan notes/notat-appen scanne dokumenter. Lag nytt notat og trykk deretter på + nederst i midten av skjermen.
 3. Bruk CamScanner på mobiltelefon:
  1. Skann innleveringene med en app på telefonen som heter CamScanner (https://www.camscanner.com/user/download). Appen tar et bilde, men modifiserer det slik at kontraster blir bedre og resultatet blir lagret som en pdf. Appen er helt gratis (CamScanner Free) og finnes til Android, iOs og Windows.
  2. Etter du har tatt bildet foreslår appen en beskjæring av bilde slik den tror arket er. Hvis det er feil kan du beskjære bilde selv ved å dra i rundingene på siden. Trykk på hakken for å lagre bildet.
  3. Nå er du inne i den pdf- filen og kan lagre flere bilder til pdf-en. Trykk igjen på kameraet i nedre høyre hjørne for å legge til flere sider.
  4. Du kan bruke CamScanner for å sende pdf-filen til din epost-adresse: trykk på pdf-filen/bildesamlingen du vil ha. Trykk deretter på de tre prikkene oppe i høyre hjørne. Der vil et alternativ være “Email to Myself ”. Appen vil spørre etter eposten første gangen.
  5. Sender inn filen i Canvas.

Godkjenning

Om lag 70% av obligen må besvares tilnærmet korrekt for å få obligen godkjent.

Tilbakemeldinger

Godkjentlister blir tilgjengelig i Canvas. Du bør sjekke en gang iblant at opplysningene der er korrekte og si fra dersom du finner feil.

Gruppelærerne vil gi tilbakemelding på det du leverte også i Canvas.

Publisert 6. jan. 2020 12:52 - Sist endret 16. jan. 2020 12:34