English version of this page

Studiestart for CS: Imaging and Biomedical Computing

Velkommen til masterprogrammet i CS:Imaging and Biomedical Computing ved Institutt for Informatikk (IFI)! Vi gleder oss til å møte deg tirsdag den 13. august 2024. I masteruken er det stort sett felles program for alle nye masterstudenter.

Gjøremål ved studiestart

  • 13. - 15 august er det vi kaller masteruke, der det forventes at du deltar.
    • Den første dagen skal du delta på et obligatorisk orienteringsmøte med fagmiljøet ditt, hvor du får viktig informasjon om programmet ditt og møter faddergruppa di. Onsdag og torsdag er det felles program for alle nye masterstudenter på instituttet.
  • 15. august - frist for å velge emner.
    • Viktig! Du trenger ikke gjøre noe før du har møtt opp første studiedag, men se igjennom anbefalte emner på forhånd. Les mer om emnevalg under.

Frister til studiestart

Valg av emner

Krav til emner er vist på oversikten over oppbygningen av studieretningen CS: Imaging and Biomedical Computing. Man må ta to av emnene IN4200, FYS-STK4155 og MAT4110, samt HMS-kurs i løpet av det første året. I tillegg velger man ett anbefalt emne og tre frie emner på 10sp. I oversikten er noen av de anbefalte emnene nevnt. 

Utenom dette er det ingen absolutte krav til emner, men man bør velge emner som er relevante for den masteroppgaven man velger. Det er viktig at man tar hensyn til at fleste emner kun går enten vår eller høst. Det haster å velge emner for høstsemesteret 2023, da fristen er allerede 17. august!

Tips:

  • Velg deg ut 3-4 emner som du tror passer best for deg
  • Ta med deg listen til workshop den 17. august der emnevalg er ett av temaene
  • Snakk gjerne med faglærere eller medstudenter

Forskningsgrupper

Under arbeidet med masteroppgaven vil du jobbe i en forskningsgruppe og få veiledning av forskere i gruppen og eventuelt eksterne veiledere. Denne studieretningen (CS: Imaging and Biomedical Computing) er tilknyttet Forskningsgruppen for digital signalbehandling og bildeanalyse (DSB) ved Institutt for informatikk (Ifi) og Department of Computational Physioloy (ComPhy)  ved Simula. Det er et krav at minst en av dine veiledere er tilknyttet en av miljøene nevnt over og at denne i tillegg har en hoved- eller bi-stilling ved Ifi.

Ved ComPhy utvikles banebrytende biologiske simuleringsverktøy med hensikt i å få mekanistisk innsikt i ulike biofysiske fenomener.

Ved DSB arbeider vi med akustisk signalbehandling og bildedannelse, og analyse av bildere ved bruk av maskinlæring. 

Begge miljøene jobber tverrfaglig og kombinerer kunnskaper innen informatikk, matematikk, statistikk, fysikk, miljø og medisin. Målet er at metodene vi utvikler skal bidra til større forståelse av fysiske eller medisinske prosesser.

Sosialt

Det blir også sosiale arrangementer gjennom studiestartsuka, så du kan bli bedre kjent med medstudenter og forskningsgruppene.

Arrangementene blir publisert her nærmere studiestart

Kontaktinformasjon