Jobb og videre studier

Med en master innen mikroelektronikk og sensorteknologi vil du få en faglig bakgrunn som åpner for mange ulike karriereveier.

Gjennom det teoretiske pensumet og arbeidet med masteroppgaven vil du få kunnskaper og ferdigheter som er viktig for arbeidsgivere innenfor teknologitunge bransjer. Det kan for eksempel være design av elektroniske kretser og måleinstrumenter, utvikling av nye sensorer, utvikling av programvare, elektroniske løsninger eller bruk av simulerings- og modelleringsverktøy. Du vil få en ettertraktet kompetanse som gjør det mulig å være med å utvikle teknologien som dagens og fremtidens samfunn krever.

Mange ulike arbeidsplasser og virksomheter vil være aktuelle med en master innen mikroelektronikk og sensorteknologi. For eksempel vil du kunne jobbe med hardware-utvikling og i konsulentbransjen. Noen av våre tidligere studenter har for eksempel fått jobb i firmaene Texas Instruments, Silicon Labs, Sintef, Nordic Semiconductor, OmniVision, Ideas, CageEye, Cisco, Eidel, Kongsberg Gruppen og Oslo Universitetssykehus. Noen studenter har også startet opp sitt eget firma.

Etter mastergraden er det mulig å bygge på med en årsenhet i praktisk-pedagogisk utdanning. Da kan du jobbe som lektor i den norske skolen. Du kan også gå videre med en forskerutdanning (ph.d.) i realfag om du oppfyller kriteriene for dette.

Publisert 19. sep. 2019 09:50 - Sist endret 19. sep. 2019 09:50