Hvordan er det å studere robotikk og intelligente systemer?

Nanette Lindrupsen kunne endt opp som både tannlege, kledesigner eller pianolærer. - Jeg er veldig glad for at jeg var ærlig med meg selv og tok sjansen på robotikk, sier hun. 

Portrettbilde av studenten Nanette foran grønn bakgrunn
Nanette Lindrupsen (30) studerer Informatikk:robotikk og intelligente systemer og er i ferd med å fullføre en mastergrad. Foto: Maja Testad, UiO.

Hvordan er det å studere robotikk?

-  Det er veldig spennende. Når jeg ser tilbake på årene som har gått, så viser det seg at den magefølelsen hadde rett. Jeg er glad for at jeg var ærlig med meg selv og tok sjansen på robotikk.

Hvorfor valgte du å studere robotikk og intelligente systemer? 

- Det er litt tilfeldig. Jeg har villet bli mye forskjellig gjennom livet, blant annet pianist og kostymedesigner. Semesteret jeg søkte på studier stod det mellom robotikk og odontologi (tannlegestudier) i Polen. Det som motiverte meg til prøve odontologi var at det var "et fornuftig valg". Jeg er glad jeg fikk høre om robotikk her på Universitetet i Oslo, siden det appellerte mye mer. Når jeg kjente etter, var det dette jeg egentlig hadde lyst til.

Hvordan er studiemiljøet? 

- Jeg tror studiemiljøet på Institutt for informatikk er ganske unikt. Det er en stor kultur for å hjelpe andre, noe som gjør at du bare får lyst å hjelpe tilbake.

Når det kommer til type folk, så er studentene her som en pose med smågodt (eller frossen skogsbærblanding, om du prøver å spise sunt).

Det er mye variasjon i bakgrunnen og interessene til de som studerer her, noe jeg tror reflekteres i alle de forskjellige studentforeningene på huset.

Hvordan er det å skrive masteroppgave?

- Å skrive masteroppgave er både gøy og utfordrende. Jeg er glad for at jeg begynte en master, men jeg må innrømme at jeg gleder meg til den er ferdigskrevet.

Hva handler masteroppgaven din om?

- Masteroppgaven min handler om å bruke e-tekstilsensorer som MIDI-kontrollere til å lage musikk. E-tekstil er en type tekstil som kan lede strøm. De kan brukes til å lage myke sensorer. Sensorene kan for eksempel måle hvor hardt en person trykker et sted, hvor fingeren er plassert i en firkant eller hvor mye et ledd bøyer seg. Og så kan du bruke den informasjonen til å lage musikk!

Hvilke tips vil du gi til de som vurderer å studere informatikk, men ikke er sikker på om de passer inn? 

- Det er bare tull at man må være en viss person for å begynne med informatikk. Jeg tror den tankegangen kan skremme mange fra å studere informatikk, spesielt jenter. IT blir stadig en større del av alt som er rundt oss, så det å ha flere bakgrunner er bare en styrke. Det er absolutt mulighet for å være kreativ!

Om Nanette:

Kommer fra: Haugesund

Alder: 30

Relevant deltidsjobb: Skribent for IFI-bloggen, Ferieutvikler hos Auk

Studieretning (fra VGS): Gikk på danselinja, så musikklinja. 

Tidligere studier: Har en bachelor i kles- og kostymedesign fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Frivillig studentaktiviteter: Skribent, illustratør, designansvarlig og medredaktør i magasinet Output, DJ på studentbaren Escape, Styremedlem i IFI Spillutvikling, Styremedlem og leder i Homebrew (bryggeforeningen på IFI) og frivillig på Dagen@IFI og Navet.

Publisert 10. mai 2021 17:44 - Sist endret 26. jan. 2023 14:40