USA

Bildet kan inneholde: begivenhet, moro.

Baseballkamp er jo essensielt om man vil oppleve amerikansk kultur! Her er jeg og to norske venninner jeg møtte gjennom BISP på Giants kamp i San Fransisco. Foto: privat

Hvilke fagfelt tok du emner innenfor?

Selv om min fordypning er i medievitenskap valgte jeg å dra med Berkeley International Study Program (BISP) som kun tilbyr emner innenfor sosiologi. Disse sosiologiemner ga meg en bredde i bachelorgraden min som jeg ikke ville hatt om jeg tok emner innenfor medievitenskap.

Hvorfor valgte du dette universitetet?

Jeg valgte å ta utveksling ved Berkeley fordi universitetet er kjent for å ha en av verdens beste institutter for sosiologi. I tillegg hadde jeg aldri vært i USA før og ville gjerne se om kulturen var det samme som man får inntrykk av i media. Som KULKOM-student mener jeg det er essensielt å dra på utveksling og erfare forskjellige kulturer, selv om disse kanskje ligner mye på din egen kultur!

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet?

Det er vanskelig å definere hva som var det beste med utvekslingen, fordi hele opplevelsen var det beste! Det faglige tilbudet var fantastisk. Professorene er ekstremt tilgjengelige og støttende, noe som gjør fagene mer interessante og forståelige. Jeg ble veldig engasjert i alle fagene jeg tok og diskuterte mye av det jeg lærte med venner etter forelesning mens vi spiste lunsj i sola.

Campus er også veldig fint med mange flotte steder man kan sitte og lese, både utendørs og innendørs. Jeg fikk også mulighet til å reise rundt i USA og besøkte byer som New York, Honolulu, Las Vegas, San Diego og Los Angeles. Dette var fullt mulig uten at det gikk ut over karakterer, og var en essensiell del av det som gjorde oppholdet mitt minneverdig.

Jeg ble også kjent med mennesker fra hele verden gjennom arrangementer i regi av BISP. Om man engasjerer seg i noen av de mange organisasjonene på campus kan man også møte nye mennesker, både fra USA og andre utvekslingselever. Jeg fikk blant annet to gode brasilianske venner som jeg fortsatt holder kontakt med.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet?

JA!! De opplevelsene og erfaringene jeg fikk kommer jeg til å ta med meg videre, både faglig, sosialt og personlig.

Andre tips?

Det koster dessverre en del å dra på utveksling til Berkeley, men jeg følte helt klart at det var verdt det. Lånekassen ga ekstra lån og stipend som dekket skolepenger og opphold. Jeg anbefaler andre å spare opp ekstra slik at du har mulighet til å reise og oppleve så mye som mulig. 

Det er mye informasjon før avreise og mye man skal finne ut av, men det roer seg når man faktisk kommer dit. BISP er veldig flink til å veilede og hjelpe hvis du lurer på noe.

Det er viktig å vite at det er et høyt kostnadsnivå i Berkeley. Matprisene ligger på omtrent samme nivå som i Norge, men leiepris på bolig er mye høyere. Man kan regne med å betale ca. 900 dollar for et delt rom, hvis man vil bo nærme campus.

Publisert 6. sep. 2019 15:27 - Sist endret 6. sep. 2019 15:27