Studieopphold i utlandet

Som student på kultur og kommunikasjon har du mange muligheter til å ta deler av studiene ved et utenlandsk universitet. Utenlandsoppholdet lar deg utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne.

Foto: Victoria Heath (Unsplash)

Når kan jeg dra?

Det er tilrettelagt for at du kan gjennomføre et utvekslingsopphold i ditt 4. eller 5. semester. Se studieplanen for din fordypning

Begynn planleggingen tidlig, og book en veiledningstime hos SV-info.

Hvor kan jeg dra?

Valget er ditt, men programmet vil foreslå følgende avtaler:

Nederland
Maastricht University er det yngste universitetet i Nederland og har en internasjonal profil. Er du på jakt et inspirerende og lærerikt semester i hjertet av Europa, er Maastricht stedet for deg. SV-fakultetet har to avtaler med Maastrich University:

Australia
University of Melbourne
 - Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia, og opplev utrolige Melbourne.


USA
The New School i New York 
- Ønsker du å oppleve The Big Apple? Ved The New School i New York City vil du oppleve et mangfold av progressive ideer og mennesker og et fokus på tverrfaglighet i tenkemåte og undervisning.


Lyst til å dra et annet sted?

Se også den komplette listen over alle avtalene til Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Du kan undersøke alle avtalene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og tilhørende institutter eller alle avtalene ved UiO generelt. 

Emnevalg og godkjenning

Vi anbefaler deg å ta frie emner på utveksling. Du kan få hjelp til emneavklaring og godkjenning av avtaleadministrator og av din studiekonsulent.

Les mer om godkjenning av utenlandsk utdanning.


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 3. mai 2013 10:51 - Sist endret 6. juli 2020 14:18