Elektiv periode i Tanzania

Første elektive periode januar: 4 ukers kurs i Tanzania med global helse som tema.

Bildet kan inneholde: vindu, bord, bagasje og vesker, bag, begivenhet.

Foto: fra TICCs nettside

Medisinstudenter kan velge et kurs i global helse i Tanzania som første elektive periode i januar. Kurset går over fire uker og  innebærer undervisning og praksis innen global helse, inkludert kurs i kunnskapshåndtering. Kurset gir tilsammen 5 studiepoeng og dekker både metodeemne og temaemne for første elektive periode.

Kurset er et samarbeid mellom Det medisinske fakultet ved Univeristetet i Oslo og Tanga International Competence Centre (TICC) i Tanzania/HAMA .

Opphold i Tanzania

Inntil 20 medisinstudenter har mulighet til å ta sin første elektive periode her, og du bor og får undervisning på TICC. Du vil bo sammen med en annen på tomannsrom og får alle måltider inkludert i prisen. I helgene er det muligheter for å reise rundt og oppleve mer av Tanzania eller andre steder i regionen. Les mer om oppholdet her.

I Tanzania opplever du et helsevesen langt unna vårt eget, og får inngående kunnskap om mange temaer innen global helse. Det innebærer også møter med mennesker og pasienter i det lokale helsevesenet.

Les intervju med Ketil Størdal, professor og underviser ved Universitetet i Oslo, som er involvert i opplegget i Tanzania. 

Kostnader

Du betaler selv ca. 12.000,- som dekker kost/losji for hele perioden samt reise innad i Tanzania. Flyreise og skolepenger kommer i tillegg, men det er mulig å søke Lånekassen om reisestøtte og støtte til skolepenger. Støtten gis som lån og stipend etter vanlige regler. Omtrentlige kostnader er:

Fly: 8.000-10.000,-*

Transport i Tanzania: 2.000,-

Skolepenger: 2.000,-* 

Kost/losji: 10.000,-

*kan søkes dekket av Lånekassen i form av lån/stipend. Informasjonen er hentet fra Lånekassens nettsider.

Forberedelser

Du må sørge for at alle nødvendige vaksiner er tatt og ha gyldig reiseforsikring. Viser ellers til ofisielle nettsider om reise til Tanzania med blant annet informasjon om visum.

MRSA 

I etterkant av oppholdet må du sørge for MRSA-testing før du kan følge undervisning med pasientkontakt.

Informasjonsmøter

Det blir avholdt bli en egen informasjonsdel om dette kurset sammen med informasjonsmøtet om prosjektoppgaven og kunnskapshåndteringsuken i slutten av august.

I november/desember vil det bli avholdt et eget informasjonsmøte for de studentene som skal reise påfølgende januar. 

Søknad

Søknaden skal inneholde et motivasjonsbrev som sier noe om hvorfor du ønsker dette kurset og hvordan du er forberedt på et slikt opphold. Ta gjerne med informasjon om relevant annen utdanning, arbeidserfaring og eventuelle frivillige verv. Det vil telle positivt at prosjektoppgaven knyttes til global helse. Studentene plukkes ut på bakgrunn av en helhetsvurdering og avgjørelsen kan ikke påklages. Det vil tas hensyn til kjønn pga tomannsrom. Merk at søknaden er bindende og at det ikke vil bli ventelister.

Frist for søknad er 15. september. Aktuelle studenter plukkes ut innen 1. oktober.

Interesserte studenter kan sende søknad her

Spørsmål kan rettes til koordinator for utveksling

Publisert 26. juni 2023 11:04 - Sist endret 4. jan. 2024 09:00