Recruiter

Benedicte Hagen jobber med rekruttering innen business og finans hos Nordea.

Benedicte Hagen fikk jobb i Nordea gjennom et internship

Benedicte Hagen tok en bachelorgrad i psykologi med fordypning i kognitiv psykologi.  Senere tok hun en mastergrad i Leadership and Organizational Psychology ved Handelshøyskolen BI i Oslo.Benedicte visste tidlig at hun ønsket å jobbe med rekruttering så da hun tok masteren, søkte hun seg spesifikt til et internship hvor hun fikk jobbet med nettopp dette. To måneder før hun startet i sin nye jobb, hadde hun et Summer internship i People and Leadership-avdelingen hos Equinor på Fornebu, som gjorde henne ytterligere rustet for arbeidslivet og en jobb innen HR.

Benedicte jobber nå som in-house rekrutterer for Nordea innenfor Business & Finance-segmentet. Her følger hun rekrutteringsprosessen fra A til Å og arrangerer oppstartsmøter med leder, utarbeider en kravspesifikasjon for hva de er ute etter og holder intervjuer. Noen ganger gjennomfører kandidatene evne- og personlighetstester, og det er hennes jobb å tolke resultatene, samt å gi feedback. I jobben arrangerer hun også oppfølgingsmøter med leder, er med på lønnsforhandlinger og når alt er på plass og kandidaten er valgt, lager hun kontrakten. Benedicte sier det alltid gir en god følelse å kunne tilby en dyktig og ambisiøs kandidat jobben og se hvor glade de blir!

Kan du fortelle litt om din arbeidsgiver?

Nordea er en av de største bankene i Norden med hovedkontor i Finland, med filialer rundt om i hele Norden. Selv om det er en bank, har vi en god blanding av ansatte som kommer fra alle typer utdanningsbakgrunner.

Hva er det beste du gjør i jobben?

Noe av det beste er nok muligheten jeg får til å møte nye mennesker hver eneste dag og kontinuerlig utvide nettverket mitt. Dette kan være kandidater jeg møter til intervju, eller det kan være ledere og kollegaer på tvers av avdelinger man samarbeider med. Skal jeg likevel velge én ting, synes jeg nok det å holde intervjuer er det beste i jobben. Her møtes man av masse passion og engasjement. Spesielt liker jeg å være med i prosesser hvor det er studenter som søker sin første jobb. Det føles veldig givende!

Bruker du noe av utdannelsen din i jobben?

Jeg bruker mye av utdannelsen min. Psykologi handler om å lære om mennesker og menneskers adferd og det er alltid aktuelt så lenge man jobber med mennesker.

Ellers bruker jeg mye det jeg har lært om kommunikasjon, testmetoder og statistikk. Det siste er kanskje ikke det man forventer mest å benytte.

Jeg følte meg i stor grad faglig rustet da jeg kom til jobben, men man må hele tiden holde seg oppdatert, særlig på arbeidsrett siden lovene stadig vekk oppdateres.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg fikk nok denne jobben ved å ha hatt et internship i samme selskap under masteren min. Dette førte til en deltidsjobb, som også førte til et tilbud om fulltidsjobb. Jeg søkte opprinnelig på Nordea sitt Graduate programme, men siden jeg hele tiden var klar på at det var rekruttering jeg ønsket, hjalp de meg i stedet å finne en stilling som passet meg perfekt.

Hva tror du vektlegges når man søker jobb?

Relevant erfaring og frivillige engasjement er viktig- alle liker mennesker med innsatsvilje og en sterk arbeidsmoral! Det er viktig å huske på at karakterer ikke er alt, selv om det i noen selskaper kan være viktig for å passere en såkalt «cut-off» og for å åpne den første døren. Det er ofte mange om beinet, så å gjøre seg synlig er viktig, men på den riktige måten.

Publisert 11. feb. 2020 09:47 - Sist endret 11. feb. 2020 09:47