Daglig leder

Torbjørn leder investeringsselskapet Arcane Crypto. 

Foto: Menon Economics

Hva går jobben din ut på?

Jeg jobber med å bygge opp et investeringsselskap med fokus på kryptovaluta og åpne blokkjeder. I den sammenheng gjør jeg alt fra fundamentalanalyser av ulike kryptovalutaer til rekruttering. 

Vårt mål er å bygge et nordisk finanskonsern med utspring fra kryptovaluta-handel og utnyttelse av åpne blokkjeder.

I Kryptografen jobber jeg med å spre kunnskap om kryptovalutaer og åpne blokkjeder gjennom artikler, podcast og rapporter. Målet er å bidra til mer forståelse av dette feltet og dekke mer enn kun prisbevegelse.

Hva er det mest spennende med jobben din?

Det mest spennende med jobben min er muligheten til å omsette interesse og kunnskap til beslutninger og faktiske handlinger.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

  • Jeg bruker utdannelsen hver dag. For det første er det gjennom masteroppgaven min om Bitcoin jeg virkelig kom inn i kryptovaluta-verdenen.
  • Jeg bruker analysemetoder og innsikter fra studiet daglig. Dette kan være alt fra tunge statistiske analyser til makroøkonomiske vurderinger og spillteoretiske betraktninger.
  • Studiet lærte meg mye mer enn bare pensum. Jeg lærte hvordan man kan lære og har fått et fundament jeg kan bygge på når jeg søker ny kunnskap. 
  • I tillegg er verdien av diskusjonene man har og vennene man får uvurderlig.

Hvordan er en typisk dag på jobben?

Det er ingen typisk dag på jobben. En dag kan jeg sitte og drøfte algoritmer med en av utviklerne våre. En annen kan jeg være i forhandligner med et selskap i London. En tredje kan jeg være foredragsholder på en workshop for et forskningsprosjekt på UiO.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg ble headhuntet.

Hva har du tidligere jobbet som?

Jeg har jobbet som seniorøkonom ved konsulentselskapet Menon Economics, hvor jeg trivdes veldig godt. 

Hva er ditt beste tips til andre studenter som ønsker din type jobb?

Følg interessen din og tør å gjøre deg synlig. Det finnes mange jobber og muligheter der ute som aldri blir utlyst. 

Mange av de som ikke blir utlyst, vil du ikke få hvis du ikke har oppsøkt dem selv. Hold et foredrag, skriv en kronikk, eller på andre måter vis omverden hva du synes er spennende og hva du er god på.

Publisert 19. des. 2018 13:53 - Sist endret 13. mars 2020 10:46