Uke 7 - Frisk luft og 'inclusive innovations’

Navn: Henriette Vågen Aase
Studier: Bachelor i Økologi og naturforvaltning ved NMBU.
Intership: Neighbourhood Old Age Homes (NOAH)

Hei igjen!

Denne uka har jeg virkelig fått kommet inn i prosjektet ved NOAH, og jeg og Kristine begynner å kjenne litt på sjansen for å ikke rekke å bli ferdig. Vi startet uka med et møte med vår kontaktperson i NOAH for å avtale hvordan de siste ukene av prosjektet skal foregå. Siden research-delen nesten er ferdig bestemte vi oss for å bruke mer tid på universitetscampuset for å få jobbe i et litt roligere miljø med mer stabilt internett. Dermed har vi stått på denne uka, og håper å rekke å få til mye neste uke også slik at vi får levert et bra sluttprodukt.

På fredag hadde vi et møte med hun som har gitt råd til NOAH om å revurdere take-awayen, og da fikk vi høre litt mer om grunnene som lå bak, annet enn det økonomiske. NOAH har nemlig ganske mange slike ‘social enterprice development programmes’ som skal gi inntekt og jobb til sosial-pensjonistene, men man må også vurdere om det blir for mye å organisere for organisasjonen i forhold til hvor mye man får ut fra de. 

Denne uken på fire stjernes middag var det vårt kollektiv sin tur igjen, og det ble ikke annet enn pink-party! Denne uken er aller siste runde, før poengsummene samles neste uke og vi avslutter opplegget. Lørdag morgen ble det nok en tur til Old Biscuit Mill i Woodstock, etterfulgt av et tantra yoga-kurs, før vi avsluttet kvelden på Feastival. Dette er samme festivalen som vi var på i slutten av juli, hvor det er livemusikk, masse mat- og drikkeboder, dansegulv og spennende folk.

På skolen denne uka hadde vi om ‘inclusive innovations’, som betyr at man retter innovasjon spesifikt mot de som typisk er ekskludert fra den typiske utviklingen. Det er da særlig rettet mot de som lever med spesielt lav inntekt. Visste dere forresten at minstelønna her i Sør-Afrika er R15, altså ca 10 kroner/timen?

Neste uke blir full av prosjektarbeid, first-thursday (en slags festkveld for hele byen hvor kunstgallerier og andre kultursteder er åpent gratis for alle) og tur til Stellenbosch i helga! Vi blogges :-)

Pink-party i Gardens. Foto: Solveig Midttun Bæra.

 

Feastival. Foto: Anna Dybwad Alstad

 

Foto: Daniel Munene

 

Foto: Daniel Munene

 

<<<Les forrige innlegg                                                                              Les neste innlegg>>>

 

 

Publisert 1. aug. 2019 13:52 - Sist endret 16. aug. 2019 08:27