Uke 8 - Nesten ved veis ende

Navn: Henriette Vågen Aase
Studier: Bachelor i Økologi og naturforvaltning ved NMBU.
Intership: Neighbourhood Old Age Homes (NOAH)

Tenk at eventyret her er snart over!

Og fy søren så fort den siste tiden her går! Uka har flydd av gårde, og plutselig er vi snart ferdig her nede. Vi har til og med hatt vår siste forelesning. Den handlet om ‘measuring impact’ - altså ulike måter man kan måle den sosiale forskjellen en sosial bedrift gjør, og hvorfor dette er viktig i noen tilfeller.

First Thursday

En dag i måneden (den første torsdagen) har kunstgallerier og kulturattraksjoner gratis inngang, og det er generelt veldig mye folkeliv ute i gatene. Det er generelt ikke så vanlig å gå masse rundt i gatene her i Cape Town, så dette eventet er ment som en måte å ta tilbake gatene på. Det var veldig gøy, og vi fikk sett litt andre sider av byen vi ikke har opplevd før. Dette konseptet skjer visst i flere byer i verden, blant annet London og Johannesburg.

Studenter sitter i solnedgangen på et fjell i Cape Town
First Thursday startet ved at klassen samlet seg på Signal Hill for å se på solnedgangen sammen. Foto: Solfrid Helgesen.

SEA sin aktivitetsdag og Stellenbosch

Denne helgen hadde SEA (Social Enterprice Academy, de som har koblet oss til jobbene våre her nede) arrangert en aktivitetsdag med tromming i Langa, lunsj i Stellenbosch og tur til cheeta-park. Fordi vi var en gjeng som ikke hadde vært i Stellenbosch før valgte vi å bli igjen der for å delta på en vin- og matfestival lørdag kveld.

Sola strålte på dagtid, og vi fikk tid til å kose oss et par timer ved bassengkanten før vi dro ut. Stellenbosch er en helt utrolig koselig by! Det anbefales virkelig å ta turen innom om man er i området, for den har en helt annen vibe enn Cape Town. Byen ligger omtrent 45 minutters kjøretur unna med Uber, og er i tillegg en studentby med masse liv og røre.

På festivalen var det masse god drikke, og vi hadde muligheten til å snakke med folk som kunne mye om vin. Dagen etter ble det en utrolig deilig hotellfrokost, før vi trasket litt rundt i byen, shoppet og nøt en lunsj ute i sola.

Studenter samlet i Langa
Utenfor kultursenteret Guga S’thebe i Langa. Foto: Kristine Ausen.
Studenter spiller tradisjonelle trommer.
Trommeøkt på aktivitetssenteret i Langa. Foto: SEA
Vin- og matfestival.
Vin- og matfestivalen lå inne på City Hall i Stellenbosch. Foto: Kristine Ausen

Jobb og oppgaveinnlevering

Nå begynner vi virkelig å føle på presset - og flere skal levere til bedriften de jobber i allerede neste uke! Akkurat hvordan og når man gir arbeidet sitt til bedriften avhenger litt av hva man avtaler. Jeg og Kristine skal holde en fremføring for styret i NOAH neste mandag og ikke levere noe annet. Andre skal derimot sende inn rapporter og Excel-dokumenter neste uke. Det er altså litt opp til hva man avtaler og føler er riktig i forhold til oppgaven man er gitt.

NOAH har også hatt en intern fra Tyskland som har jobbet der i et år, og denne uka dro han hjem igjen. Da ble det avslutningsfest med gaver, masse mat og kake.

Jentegjeng klar for vin- og matfestival. Foto: Solfrid Helgesen

Tenk at det bare er to uker igjen, og at det snart er klart for avreise allerede! Tiden her nede går så utrolig fort!

Vi blogges :-)

<<<Les forrige innlegg                                                                              Les neste innlegg>>>

Publisert 6. aug. 2019 15:16 - Sist endret 21. aug. 2019 15:02