Utvekslingsavtale mellom University of Eastern Finland og Universitetet i Oslo

Med omtrent 15 000 studenter og 2800 ansatte er University of Eastern Finland ett av de største universitetene i Finland. Universitetets campus er lokalisert i byene Joensuu, Kuopio og Savonlinna, blant sjøer og skoger en times flytur fra Helsinki.

Hvem kan søke?

Studenter fra programmer som har en egen faglig Nordplus-avtale med dette universitetet kan ikke søke på denne avtalen gjennom Nordlys.

Karakterkrav: C i snitt

Antall plasser tilgjengelig vil variere avhengig av det enkelte årets tildelte stipendmidler og antall søkere. På grunn av få plasser tilgjengelig vil ikke studenter som har utvekslet tidligere bli prioritert til ny Nordlys-utveksling.

Studenter kan være på Nordlys-utveksling i maks 12 måneder.

Språk

Finsk og engelsk.

Det er mulig å ta språkkurs i finsk. Kurs i "Survival Finnish" anbefales utvekslingsstudenter som oppholder seg ved Kuopio en kortere periode.

Hvilke emner kan jeg ta?

University of Eastern Finland tilbyr emner på engelsk i de fleste fagområder. Kuopio tilbyr medisin og farmasi, samfunnsfag, informatikk og naturfag. Joensuu tilbyr områdestudier (russisk/baltisk), samfunnsfag, jus, pedagogikk og økologi og skogbruk. Pga. avstanden mellom Kuopio og Joensuu bør man helst velge fag ved samme campus.

Se Non-degree study programmes

Du er selv ansvarlig for å sjekke at det finnes et relevant fagtilbud og orientere deg om eventuelle krav til forhåndskunnskaper.

University of Kuopio benytter seg av ECTS-systemet. 30 studiepoeng tilsvarer 30 ECTS.

For ytterligere informasjon om hva som kreves for å få uttelling for normert tid, ta kontakt med fakultetet ditt.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester: fra august til desember
Vårsemester: fra januar til mai

Hva koster det?

Det kreves ikke skolepenger for utvekslingsopphold gjennom Nordlys-nettverket. Hvis du får tilbud om Nordlys-utveksling, får du tilsendt informasjon om Nordlys-stipendet.

Bolig

Bolig tilbys, i Kuopio har de også boliger for studentfamilier. Både i Joensuu og Kuopio er det private organisasjoner (non-profit) som står for boliger til studenter. Les mer om bolig

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Finland

By

Joensuu, Kuopio og Savonlinna

Nettside

http://www.uef.fi/en/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordlys

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Universitetet i Oslo