Utvekslingsavtale mellom Università di Bologna og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Università degli Studi di Bologna ble sannsynligvis grunnlagt i 1088 som det første universitetet i den vestlige verden.

Università degli Studi di Bologna er et stort universitet med et bredt emnetilbud. Universitetet har lange tradisjoner for utveksling og er kjent for å ta godt i mot internasjonale studenter. Avtalen passer for studenter ved alle programmer på ILOS.

Hvem kan søke?

Det skal avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise, og det er krav om karakteren C i snitt. Språkkrav: B1 i italiensk.

Informasjon om søknadsprosessen i Bologna

Språk

Italiensk.

Universitetet tilbyr et intensivt to-ukers språkkurs ca. en måned før semesterstart der nivået bestemmes etter en diagnostisk test.
Lånekassen gir i tillegg opp til 15.000 kr i støtte til et intensivt språkkurs før semesterstart til studenter på tverrfaglige studieprogrammer, men ikke til studenter hvor språkstudiet utgjør hoveddelen av studiet. Informasjon om betingelser finner du på Lånekassens nettsider.

Hvilke emner kan jeg ta?

Studenten oppfordres til å ta kontakt med studiekonsulenten, for å vurdere emnetilbud i forhold til egen grad. I tillegg gis det vanligvis informasjon om emner og emneopptak i tilbudsbrev om opptak fra vertsinstitusjonen.

10 ECTS tilsvarer 10 studiepoeng ved UiO, men det varierer hvor mange ECTS ett emne ved universitetet tilsvarer. De fleste italienske universiteter opererer med enheten CFU, der 60 CFU tilsvarer ett års fulltidsstudium. Uttelling i forhold til grad må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret varer fra månedsskiftet september/oktober til januar med avsluttende eksamen i januar. Vårsemesteret varer fra februar til juni/juli.

Bolig

The Student Accomodation and Information Service SAIS hjelper utvekslingsstudenter med å finne studentbolig eller privat utleiebolig i Bologna. Se også nettside om bolig mm.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Italia

By

Bologna

Nettside

http://www.unibo.it/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor, Master og PhD

Avtaleeier

Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk