Utvekslingsavtale mellom Uppsala universitet og Det medisinske fakultet

Uppsala universitet ble grunnlagt i 1477 og er det eldste universitetet i Norden. Universitetet har ni fakulteter fordelt på 3 fagområder; Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Medicinska och farmaceutiska vetenskapsområdet og Teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Uppsala er også det eneste universitetet som har et fakultet for farmasi. Byen Uppsala er Sveriges fjerde største by med ca. 190 000 innbyggere. Byen ligger 70 km nord for Stockholm, ca. 40 minutters reise med tog.

Hvem kan søke?

Du kan utveksle i modul 4 og modul 6.

Antall plasser

Normalt to plasser per studieår, men flere ved ledig kapasitet.

Språk

Undervisningsspråk er svensk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Emner som svarer til semesteret/semestrene du skal ta.

Modul 4 utveksling: Nevrologi, ØNH, øye og psykiatri. Er kun nevrologi, ØNH, øye som godkjennes som utveksling i modul 4.

Modul 6 utveksling: Gynekologi/obstetrikk og pediatri samt infeksjonsmedisin. Er kun gynekologi/obstetrikk og pediatri sog godkjennes som utveksling på modul 6.

Hvor lenge varer semesteret?

Omtrent som på medisinstudiet ved UiO.

Hva koster det?

Erasmus- og Nordplus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet. De betaler ikke semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Uppsala universitet skaffer bolig til utvekslingsstudenter som reiser gjennom formelle utvekslingsavtaler. Studentene må fylle ut Housing Application Form, og vil få informasjon om dette sammen med opptaksbrevet. Akademihotellet (University Housing Office) er ansvarlig enhet for boligformidlingen til utvekslingsstudentene.

Annet

Ved utveksling er det noen tilleggskrav. For alle gjelder det at basalfagene må leses i forkant.

Les mer om utveksling for medisinstudenter

Slik søker du

Frist for å søke er 15.februar for høstsemesteret og hele studieåret, og 15.september for vårsemesteret. Info om søknadsprosedyre og søknadskriterier

Om universitetet

Land

Sverige

By

Uppsala

Nettside

http://www.uu.se/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordplus

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det medisinske fakultet

Studenter som har vært her tidligere

Rapporter fra medisinstudenter