Utvekslingsavtale mellomUniversity of British Columbiaog Universitetet i Oslo
University of British Columbia (UBC) er et internasjonalt anerkjent universitet i toppklassen. UBCs hovedcampus ligger vakkert til på en halvøy ca. 30 minutter fra sentrum av Vancouver.
Hvem kan søke?
Dette er en sentral utvekslingsavtale og studenter fra de fleste programmer kan derfor søke seg hit. Avtalen er særlig egnet for studenter som skal avlegge frie emner.
Du må ha avlagt minst 60 studiepoeng når du søker. Masterstudenter må ha fullført fire års utdanning.
Karakterkrav: B-snitt
Studenter på følgende profesjonsstudier kan ikke søke
odontologi
medisin
rettsvitenskap
psykologi
Det er kun mulig å søke på avtalen til fristen 15. februar.
Språk
Undervisningsspråket er engelsk.
Språkkrav:
4 eller bedre i engelsk fra norsk videregående skole, eller se krav for TOEFL/IELTS resultater.
Merk at emner ved School of Journalism ikke er tilgjengelige for utvekslingsstudenter.
Visse emner på masternivå (500-nivå) er ikke åpne for utvekslingsstudenter:
antropologi
samfunnsøkonomi (economics)
psykologi
Andre fagområder som utdanningsvitenskap, juss, public health og musikk har også begrenset adgang til emner. Du finner mer informasjon om fagområder med begrenset adgang her.
Bachelor: 15 units per semester tilsvarer 30 studiepoeng ved UiO.
Master: 12 units per semester tilsvarer 30 studiepoeng ved UiO.
Merk at studiebelastningen ved UBC kan oppleves som mer omfattende enn studier ved UiO.
Det anbefales normalt at studentene tar emner på minst 2. års nivå. 1.årsemner i Canada vil imidlertid kunne godkjennes som frie emner og vil også kunne erstatte emner på 1000-nivå ved UiO. Hvis kurs fra UBC skal erstatte emner på 2000-nivå ved UiO, må de være på minst 2. års nivå
For ytterligere informasjon om hva som kreves for å få uttelling for normert tid, ta kontakt med fakultetet ditt.
Hvor lenge varer semesteret?
Høstsemester: begynnelsen av september til midten av desember.
Vårsemester: begynnelsen av januar til slutten av april.
Hva koster det?
Antall gratisplasser per semester: 7-10
Bolig
UBC kan ikke garantere bolig til utvekslingsstudenter som reiser på høstsemesteret men er behjelpelige med å finne bolig på eller utenfor campus. Nærmere informasjon finner du på UBCs nettsider. Reiser du ut på våren, vil du har prioritet på studentboliger på campus.
Du søker om bolig samtidig med søknaden til UBC (mars/april). Det kreves et søknadsgebyr på CA$ 50 (ca. 300 NOK).
Visum
Dersom du skal studere i Canada i mer enn 6 måneder må du ha visum. Dersom du skal studere i Canada mindre enn 6 måneder trenger du kun søke om eTA.
Fine mennesker, godt faglig utbytte og fantastisk natur!
Studieprogram ved UiOBachelor: Utviklingsstudier
Semestre på utvekslingHøst 2021
Vurdering av utvekslingsstedet5/5
Det er veldig godt og inkluderende internasjonalt miljø. I tillegg godt utvalg av spennende fag, gode forelesere og generelt et veldig bra universitet. Man har også nærhet til fantastiske naturopplevelser.
Hvorfor jeg valgte dette stedet
Jeg valgte UBC fordi her fikk jeg muligheten til å ta de fagene jeg ønsket i forhold til at fagene tilbys på engelsk i tillegg til å ta fag på et anerkjent universitet. Gratisplass og fin natur overbeviste meg også.
Faglig
Arbeidsmengde og nivå
Arbeidsmengden var en del større enn ved UiO. Jeg tok 5 fag hvor hvert fag var ca. samme arbeidsmengde som et 10 poengs fag ved UiO. Ellers er det også forelesning eller seminar 2-3 ganger i uken per fag, totalt 3 timer per fag i uken.
Undervisningsopplegg
All undervisning var på engelsk. Vi hadde en del flere innleveringer, gruppeoppgaver og eksamener (ca.3-6 per fag gjennom semesteret) enn det man har ved UiO. Det gjør at man blir tvunget til å jobbe mer jevnt og fordi alle innleveringer teller mot sluttkarakter så blir også selve eksamen mindre stressende.
Valgte emner
Urbanization in the Global South
Critical Geographies of the Economy
International Relation Theory and the International System
International Political Economy
Contemporary Global Issues in Historical Perspective - War on Terror
Praktisk
Mottak
Jeg kom noen dager etter semesterstart og gikk derfor glipp av omvisning og fadderopplegg som varte en dag. Hadde allikevel god kontakt med de som jobbet ved utvekslings kontoret ved UBC, og vet at de arrangerte møter for internasjonale studenter som kom sent og ikke kjente noen. Ellers er det internasjonale miljøet veldig bra, så var lett å bli kjent med andre internasjonale studenter.
Bosituasjon
Jeg fikk ikke søkt på studentbolig fordi begrenset kapasitet pga covid, og fant derfor til slutt et hus sammen med 6 andre internasjonale studenter på det private markedet. Generelt er det vanskelig å få tak i bolig og det er høye leiepriser sammenlignet med Norge, og vil derfor anbefale å søke på studentbolig hvis man har muligheten til det.
Transport
Det er veldig god offentlig transport i Vancouver, hvor det går mange busser hele tiden til universitetet. UBC pålegger i tillegg alle studenter å kjøpe et UPass i semester avgiften som gir tilgang til all offentlig transport i Vancouver og bydelene rundt Vancouver, noe som er det rimeligste alternativet for studenter uansett.
Økonomisk
Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
Ikke mottatt: Erasmus+
Ikke mottatt: Nordplus
Mottat: UNIFOR
Studiekostnader utenom skolepenger
2 500 – 5000 kr
Boutgifter
7 500 – 10 000 kr
Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)
Litt billigere
Tips og kommentarer
UBC krever at man kjøper en forsikring samt kollektivpass, som koster omtrent 3500. Jeg vil ellers anbefale å bo i studentbolig hvis man får tilbud om det fordi det er billigere. Matbutikker på campus er også litt dyrere enn matbutikker utenfor campus.
Sosialt
Språkevne
Jeg hadde tilstrekkelige språkkunnskaper. Siden jeg også er vandt med undervisning og pensum på engelsk i Norge, var det faglig sett ikke noe særlig vanskeligere enn det man er vandt med i Norge.
Sosiale tilbud
Det er veldig bra sosialt tilbud. Fordi UBC er såpass stort universitet tilbyr de også alle slags mulige foreninger, klubber og idretter til alle nivåer. I løpet av de første ukene så har man foreningsdager hvor man kan snakke med de forskjellige foreningene/klubbene/idrettene.
Byen
Vancouver er en veldig internasjonal by hvor man kan treffe mennesker fra hele verden og spise mat fra alle verdens hjørner. I tillegg mange gode kaféer og bryggeri. I tillegg har man enkel tilgang til både strender og fjell med kollektiv transport.
Nyttig å vite
- For å få 30 ECTS må man ta 5 fag = 15 credits. Alle fagene er ikke like mye jobb, så hvis man har muligheten til å velge enten ett eller to fag som er litt mindre jobb så er det verdt det.
- Forsikringen gjennom UBC dekker ikke absolutt alt, så sjekk opp i forsikring før du reiser fordi helsehjelp i Canada er dyrt.