University of California, Berkeley

Lina utvekslet til University of California, Berkeley våren 2020 som del av master i spesialpedagogikk.


Student i California
Foto: privat

Hvilket fagfelt tok du emner innenfor?

Spesialpedagogikk. 

Hvilke emner tok du?  

"Teachers’ Skillful Coping with Disruptive Behavior in Norwegian and American Classrooms"

Prosjektet ledes av professor Liv Duesund. Som forskningsassistent på prosjektet, fikk jeg mulighet til å intervjue lærere i amerikanske skoler og skrev masteroppgaven min basert på disse. I tillegg tok jeg kurs på UCB, som tilbyr et unikt akademisk miljø med et stort utvalg kurs, som er svært relevante for spesialpedagogikk/pedagogikk.

Jeg tok bl.a. kurset "Selected Topics in Social Inequality: Social Problems of The Food Industry" med den fantastiske professoren Jill Bakehorn. Kurset anbefales på det sterkeste. Professor Jill Bakehorn er en veldig dyktig foreleser som også har flere kurs å tilby.

Hvordan bodde du?

Jeg bodde på International House (I-house), som ligger på toppen av en bakke med nydelig utsikt til Golden Gate Bridge og San Francisco (Kronprins Håkon bodde også der da han tok sin Bachelorgrad ved UCB på 90-tallet). Vi var i alt 4 studenter fra ISP, som bodde der; 1 bachelor student og 3 masterstudenter. Det ligger rett over gaten til campus, og tilbyr et unikt internasjonalt miljø. Jeg fikk enerom i 7. etasje og trivdes veldig godt.

Studentbolig i Berkeley
I-House rett ved campus på UC Berkeley. Foto: Lina Sletholt

 På studenthjemmet I-house hadde jeg mulighet til å spise alle mine måltider, inkludert spesielle tema-middager med show til maten. Alle måltidene er inkludert i husleien. Hvis man skulle gå lei av I-house maten, finnes det en rekke studentvennlige spisesteder og priser, rundt campus. Jeg vil særlig nevne The Cheese Board Collective, som er et must og må oppleves! Jeg vil absolutt si at I-house bidro til min opplevelse av UCB og har bidratt til at jeg har reist hjem med venner og kontakter fra hele verden. Selv om jeg dessverre måtte reise hjem tidligere enn planlagt på grunn av COVID-19, vil jeg absolutt anbefale utveksling til Berkeley; Du lærer mye, får god hjelp med studiene fra engasjerte professorer og minner for livet!

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet? 

Livet som student ved UCB kan bare beskrives som en drøm. Det nydelige været California er kjent for, gjør det ofte fristende å gjøre skolearbeidet på en utekafé eller på gresset utenfor lesesalen. Det er også en rekke lesesaler på campus å velge mellom, så man finner alltid en plass man liker. I tillegg er det en god del arrangementer på campus, fra filmvisninger og konserter, til politiske arrangementer og interessante foredrag av besøkende gjesteforskere og kunstnere fra hele verden. Det er også alltid noe spennende å se på veien til eller fra forelesning! I helgene finnes det en rekke muligheter for å oppleve noe nytt i nærområdet og i storbyen San Francisco, som ligger en kort t-bane tur unna. Det skal godt gjøres å kjede seg i Berkeley.

Utsikt fra studentbolig
Utsikt mot San Fransisco fra I-House studentbolig. Foto: Lina Sletholt

 

Publisert 14. mai 2020 09:52 - Sist endret 14. mai 2020 11:44