Bookitlab og eLabJournal: To nye løsninger for lab

UiO har nylig innført to IT-løsninger som bidrar til digitalisering av rutinene i laboratoriarbeidet: Bookitlab for booking og fakturering, og eLabJournal for labjournaler. Begge løsningene får du tilgang til gjennom en nettleser og med ditt UiO-brukernavn og -passord. Alle data i løsningen lagres i Europa i henhold til personvernforordningen (GDPR).

personer ansvarlige

De ansvarlige for innføringen av Bookitlab og elabJournal i FFU/DHT: Sahar Hassani, Naoe Tatara og Jarle Ebeling. Foto: Stein A. Olsen

BookitLabbooking lab leiested

Det ene systemet, Bookitlab, har allerede vært i drift en periode og benyttes til booking av tilgang til instrumenter og utstyr i laber og kjernefasiliteter. Systemet er integrert med UiOs økonomisystem, slik at fakturering for bruk av lab og utstyr skjer automatisk når laben er satt opp som et leiested. Systemet er i utstrakt bruk og vi nærmer oss 50 leiesteder.

eLabJourmalelektronisk labjournal

Det andre systemet er eLabJournal, en løsning for å opprette prosjekter i laber og føre elektroniske labjournaler. Systemet er helt nylig satt i drift og tegner til å bli mye brukt, spesielt på MedFak og MN.

Trygge løsninger med UiO-pålogging

Felles for systemene er at de driftes av eksterne leverandører og lagring av data skjer på plattformer levert av de store skyleverandørene. IT-avdelingen har imidlertid vært tett på prosessen med å autentisere brukere enten med Feide (Bookitlab) eller med Feide og Educloud (eLabJournal). Alle data lagres i Europa og i henhold til personvernforordningen (GDPR). Oppdraget med innføringen av de to systemene er utført av IT-avdelingen og Seksjon for datahåndtering (DHT).

Les mer om IT-tjenestene for lab-arbeid og hvordan du tar dem i bruk:

Publisert 21. juni 2023 15:47 - Sist endret 21. juni 2023 15:56