Aktuelle IT-saker

Tastatur med Sikker oktober-logo
Publisert 15. okt. 2021 15:19

Nå er det Sikker oktober igjen. Målet for arrangementet er å gjøre det å tenke IT-sikkerhet, til en naturlig del av hverdagen. På programmet står både arrangementer og e-læring. Alle må bidra for et trygt og sikkert UiO.

Skjermbilde fra Autotekst
Publisert 31. aug. 2021 16:01

UiOs nettsted, inkludert videoer vi har på nettstedet, skal være «universelt utformet». Det betyr at innholdet skal være tilgjengelig for alle brukere, også de som trenger tilrettelegging, for eksempel brukere med nedsatt hørsel. Og da må videoene våre være tekstet. Nå skal det etableres støttetjenester for kontroll og renskriving av automatisk generert videoteksting.

Publisert 25. mars 2021 13:31

DKIM-signering av e-post er tatt i bruk ved UiO og vil fortløpende bli lagt til på de fleste av UiOs e-postdomener utover våren. Innføringen bør ikke være merkbar for vanlige brukere.

«DomainKeys Identified Mail» (DKIM) er en metode hvor e-posten signeres før den sendes avgårde. Dette gjør at mottakers e-postsystem kan verifisere at e-posten kommer fra UiO og at deler av innholdet ikke har blitt endret.

Publisert 16. mars 2021 13:58

Universitetet i Oslo starter med å avvikle inaktive team i MS365. Dette treffer team som har vært ubrukt i 180 dager. Eier av teamet vil få e-postvarsel flere ganger før slettingen utføres.

The University of Oslo start to remove all inactive teams in MS365. All teams that have not been used for 180 days will be deleted. The team administrator will be informed by email in advance.

Papirstykke med krøllalfasymbol holt opp av en fiskekrok mot blå bakgrunn
Publisert 2. mars 2021 10:26

I den siste tiden har mange på UiO fått flere forskjellige typer svindelforsøk levert i e-postboksen sin. Vi oppsummerer og kommer med noen tips til hva du kan gjøre for å være tryggere på nett.

Bilde av bergsaker i maskinrom
Publisert 12. feb. 2021 13:11

UiO og USIT oppfyller drømmen om data som svarer til FAIR-prinsippene; lagret slik at de er ekte gjenfinnbare og dermed også kan deles, etterprøves og gjenbrukes.

Bildet kan inneholde: bord, produkt, konferanserom bord, servise, organisme.
Publisert 10. feb. 2021 16:45

Tirsdag 9. februar vedtok Universitetsstyret at IT-virksomheten på UiO skal få en ny organisering. Prosjektet «Organisasjonsutvikling av UiOs IT-virksomhet» har jobbet med dette området over tid, og nå ble anbefalingen fra prosjektets styringsgruppe altså vedtatt.

Publisert 17. des. 2020 13:33

Det nærmer seg jul. UiO-CERT minner om å passe på informasjonssikkerheten også i jula, og lanserer i den forbindelse to nye videoer om temaet.

Gruppebilde
Publisert 16. des. 2020 12:37

EU-prosjektet EXCITE er et teknologitungt fellesskap for elektron- og røntgenmikroskopi som trenger bedre utnyttelse og deling av egen teknologisk infrastruktur. Og takket være UiO, kan forskerne behandle selv de tyngste bilder og datasett fra laptopen hjemme. Noe som er spesielt anvendelig nå under koronapandemien.

Bildet kan inneholde: skrift, tekst, logo, grafikk, plakat.
Publisert 27. okt. 2020 11:50

UiO er for tiden med på en pilot, eller en utprøving, for Feide-innlogging med ID-porten. Det betyr at du kan velge "Logg inn med ID-porten" i stedet for å oppgi UiO-brukernavn og -passord når du skal logge inn på en tjeneste som bruker Feide-innlogging.