Aktuelle IT-saker

Bildet kan inneholde: skrift, tekst, logo, grafikk, plakat.
Publisert 27. okt. 2020 11:50

UiO er for tiden med på en pilot, eller en utprøving, for Feide-innlogging med ID-porten. Det betyr at du kan velge "Logg inn med ID-porten" i stedet for å oppgi UiO-brukernavn og -passord når du skal logge inn på en tjeneste som bruker Feide-innlogging.

Bildet kan inneholde: logo, tekst, linje, azure, font.
Publisert 25. sep. 2020 15:48

Søndag 27. september skjer det en endring i Zoom. Endringen er sentral fra Zoom, og kan ikke påvirkes av UiOs egen innstillinger. Endringen består i at møter som ikke er passordbeskyttet (har passcode), vil få venterom enten du vil eller ikke.

Bildet kan inneholde: verden.
Publisert 18. aug. 2020 10:23

Fra 1. september 2020 faser vi ut den gamle webserveren folk.uio.no. Husk å flytte innholdet ditt til nye plasseringer hvis du ønsker det.

Bildet kan inneholde: logo, tekst, linje, azure, font.
Publisert 13. aug. 2020 13:17

Fredag 14. august skjer det en liten endring i Zoom på UiO. Den består i at når du skal opprette et nytt møte, enten det er en forelesning eller et møte med mange eller få deltakere, så vil valget for at møtet skal være passordbeskyttet, være forhåndsvalgt.

Bildet kan inneholde: produkt, font.
Publisert 3. juni 2020 15:10

Universitetet i Oslo har en avtale med Google som gir deg tilgang til ikke bare Google Docs, Google Sheets, Google Drive gjennom din UiO-bruker, men også til Google Cloud Platform. Dette gir deg muligheten til å bruke mange virkelig smarte modeller som kan gjøre datainnsamling og -analyse enklere. En av disse modellene er deres "tale til tekst"-tjeneste.

Illustrasjoner av videomøter
Publisert 1. apr. 2020 11:14

UiO har tatt i bruk videoløsningen Zoom til både digital undervisning og digitale møter, og bruken av Zoom ved UiO har hatt en enorm vekst de siste ukene. Men med bruk av nye verktøy kommer nye spørsmål. Her svarer UiOs IT-sikkerhetssjef Espen Grøndahl ut de viktigste spørsmålene.

Bilde av tomt campus
Publisert 24. mars 2020 10:23

Tallenes tale: Grafer med tall på hva som skjedde da campus stengte.

Først skjedde det gradvis og i det stille. Fra 9. mars ble stadig flere møter utsatt, avlyst eller tatt på video. Men 12. mars kom beskjeden om strenge tiltak for å hindre smittespredning: UiO stenger bygningene sine. Men studenter og ansatte skal fortsette å jobbe.

Bildet kan inneholde: blå, tekst, lys, font, teknologi.
Publisert 25. nov. 2019 15:56

Forbedrede spesialer, podkast-forside med innebygd avspiller, emnebeskrivelser som hentes fra FS/EPN, Forskpro lansert for alle fakulteter, pensumlister som hentes fra Leganto, forbedringer på UiOs utvekslingsportal, embed-dialog på video og støtte for chatbot på nettsidene, forbedrede alt-tekster på bilder og ny tjenestekatalog for IT-tjenester.

Publisert 5. nov. 2019 16:03

Den 5. november ble Steinar Skogheim tildelt Det Kongelige Selskap for Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste. Skogheim studerte på UiO fra 1970, men det var i 1974 han begynte karrieren sin, som viste seg å bli lang og kom til å holde seg innen IT på UiO. Skogheim jobbet med IT på UiO fra 1974 til han gikk av med pensjon ved fylte 70 år i august i år.

Tastatur med Sikker oktober-logo
Publisert 17. okt. 2019 08:12

No er det Sikker oktober igjen. Målet for arrangementet er å gjere tryggleikstankegangen til ein naturleg del av kvardagen. For å gjere alle tilsette betre rusta til å møte tryggleiksutfordringane, lanserer vi no to e-læringskurs. Målet er at alle tilsette skal gjennomføre kursa, og dei er klare for bruk allereie no.