Aktuelle IT-saker

Mangefargede velkomstvimpler
Publisert 15. aug. 2019 14:28

IT-tjenestene på UiO er åpne for studentene. For å bruke IT-tjenestene, må du ha brukernavn og passord.

Publisert 24. juli 2019 13:48
blått bilde med trektegninger av datamaskiner, mobiltelefoner og mye IT-realtert utstyr
Publisert 19. juni 2019 18:35

Det har over lengre tid foregått et arbeid med å utarbeide en Masterplan for universitetets IT. Arbeidet er ferdigstilt, og det er levert en anbefaling for videre arbeid til universitetsstyret. Universitetsstyret vedtok 19. juni hvordan planen skal følges opp.

front av datamaskin merket med Uninett Sigma
Publisert 11. juni 2019 12:54

I dag er regnekraft helt nødvendig for vitenskapelig fremskritt innenfor nærmest alle fagfelt. Stadig flere forskningsdisipliner tar i bruk tungregning, og kapasiteten er på bristepunktet. Nå kommer to nye superdatamaskiner som virkelig kan ta unna.

Publisert 27. mai 2019 21:13

Alternativ tekst på bilder generert med kunstig intelligens, støtte for å lage spesialer, podkasting på Spotify, flere sorteringsmuligheter i artikkelliste, og bedre løsning for live-streaming.

Grønn PC med symbol for videomøte
Publisert 20. mai 2019 22:43

Hvordan kan du bidra til å hjelpe UiO med å nå klimamålene sine? Ett virkemiddel er færre reiser og flere videomøter.

Publisert 16. mai 2019 09:47

Det siste halvåret har sikkerheitsrådgivar ved USIT, Ståle Askerød Johansen, reist UiO rundt for å fortelje om korleis studentar og tilsette skal behandle elektronisk informasjon. Med seg på turen hadde han splitter nye nettsider.

Publisert 8. mai 2019 19:41

UiO gjennomfører sammen med tre andre universiteter en brukerundersøkelse for å finne ut mer om hvordan de ansatte oppfatter IT-tjenestene, og dermed få innspill til hvordan tjenestene kan forbedres.

Bildet kan inneholde: Tekst, Font, Produkt, Skjermbilde, Datamaskinikon.
Publisert 6. mai 2019 12:52

UiO Programkiosk har vært i bruk på UiO i 10 år. Tjenesten har nesten 6000 brukere innom på en måned, så den er altså mye brukt og godt kjent. Men hvor fornøyd er brukerne med tjenesten?

Publisert 6. mai 2019 11:14

Oppmerksomheten rundt IT- og informasjonssikkerhet øker, og 7. mai får universitetsstyret seg forelagt en sak der UiOs IT-sikkerhetseksperter og IT-jurister orienterer om informasjonssikkerhet og personvern ved universitetet i Oslo.

Publisert 30. apr. 2019 14:54

USIT satser på kompetanse og informasjon om UU – Universell utforming. For de ansatte i Webseksjonen var uka 8. til 12. april UUUKA, en hel uke med foredrag, Workshops og planlegginssesjoner om uniformell utforming av de digitale omgivelsene på UiO.

Publisert 28. mars 2019 14:09

WebVPNs funksjoner er overtatt av andre løsninger, og siden tjenesten nå er overflødig, blir den lagt ned. Gode alternativer finnes til de som er vant til WebVPN.

Publisert 12. mars 2019 13:01

I byrjinga av mars vart nettstaden globus.uio.no/edu lansert – ein utdanningsnettstad under forskingsprosjektet GLOBUS.

Publisert 8. mars 2019 15:19

Vi gratulerer denne uken Høgskolen i Østfold med nye Passordtjenester, levert fra USIT.

Publisert 21. feb. 2019 12:07

Tjenester for sensitive data (TSD) har blitt større enn noen kunne forutse da utviklingen startet.

Høyreklikk-menyen til bilder i innholdsfelter
Publisert 19. feb. 2019 10:46

Mulig å beskjære og endre faktisk størrelse på bilder når du redigerer en nettside, ny mal for presentere sidegjøremål og eierinteresser, bedre brukervennlighet på tomme redigeringfelter.

Publisert 7. feb. 2019 15:16
frontersymbol med strømknapp i av-posisjon
Publisert 24. jan. 2019 10:46

1. februar 2019 er det etter 18 år slutt for Fronter på UiO. Tilgangen stenges, og alt som er der, blir borte. Har du noe i Fronter du vil hente ut eller ta et sist blikk på, må du gjøre det før 1. februar.

Publisert 16. jan. 2019 23:43

Forrige mandag sendte statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, brev til universitetene og høgskolene i landet, der styrene ble bedt om å skjerpe informasjonssikkerheten.

Publisert 16. jan. 2019 07:00

Fra 21. januar har Houston, IT-support på Kristen Nygaards hus, nye åpningstider.

Logo: G Suite for Education
Publisert 15. jan. 2019 14:06

G Suite for Education er Google sitt svar på Office365 og er nå tilgjengelig for UiOs brukere, med databehandleravtale og UiO-pålogging.

Publisert 12. des. 2018 13:49

USIT-arar i USA kom tilbake med lærdom om kvantecomputing, nye algoritmar og maskinlæring i sekken.

Publisert 10. des. 2018 14:57

Stadig flere av IT-tjenestene vi bruker, er skytjenester. Enkelt forklart er en skytjeneste en tjeneste der du logger inn på og lagrer data på en løsning som befinner seg et annet sted i Norge eller i utlandet. Dette betyr at om du skal logge inn på en skytjeneste med UiO-brukernavn og passord, må UiO dele data om deg med skytjenesten slik at den vet hvem du er når du vil logge inn.

Den nye filutforskeren i Vortex
Publisert 15. nov. 2018 11:49

Ny og moderne filutforsker når du redigerer nettsider med flere muligheter: Last opp flere filer på likt, last opp via dra og slipp fra eget skrivebord, tittel- og filnavnsøk og forhåndsvisning av bilder før du velger.

Publisert 8. okt. 2018 07:37

Onsdag denne veka blussa det opp ei gamal passordsak i Aftenposten. Denne saka vart det rapportert om for eit år sidan, og vi er difor ikkje i faresona.