Aktuelt om IT

Aktuelle IT-saker

• Tofaktorautentisering for Outlook (e-post og kalender) 8. nov. 2022 14:42

Den 14. november blir tofaktorautentisering slått på for tilgang til e-post og kalender. Foreløpig gjelder dette for de som bruker Outlook på Windows-PC.

• Bilde av spørsmål fra spørreundersøkelsen om IT på UiO
    Ønsker tilbakemelding fra alle ansatte og studenter 2. nov. 2022 12:25

Den 1. januar 2023 trer den nye, felles IT-organisasjonen for UiO i kraft. Organisasjonens visjon er å være brukerrettet, inkluderende og høykompetent, og allerede nå ser vi utslag av brukerrettingen i form av en undersøkelse som sendes til alle ansatte og studenter.

• Bilde av innholdet på førstesiden av unimusportalen
    USIT leverer løsningen bak museenes samlingsportal 24. okt. 2022 12:10

Tidligere denne måneden ble Unimusportalen lansert. Den inneholder bilder og beskrivelser av de aller fleste gjenstandene i de kulturhistoriske samlingene fra universitetsmuseene i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo.

• bilde av teknikere og jurist som har jobbet med dette
    Mer innebygd personvern i RT (Request Tracker) 19. okt. 2022 14:26

RT (Request Tracker) er UiOs system for behandling av henvendelser. Henvendelser kommer inn via e-post, og all oppfølging lagres i systemet og vil ligge på «dashboardet» til saksbehandleren helt til henvendelsen er løst og saken er lukket. Slik kan vi være sikre på at henvendelsene blir fulgt opp uten at vi må samle sammen massevis av e-poster og svar og videresendinger.

• bilde av mobiltelefon med tofaktorautentisering foran en laptop
    Mer tofaktorautentisering i sikkerhetsmåneden oktober 13. okt. 2022 12:26

I oktober hvert år, har vi Sikker Oktober på UiO. Vi skal ha fokus på sikkerhet for data og personvern, og i år er også tofaktorautentisering et tema.