Aktuelt om IT

Aktuelle IT-saker

• plan Universitetsstyret vedtar oppfølging av Masterplan for IT 19. juni 2019 18:35

Det har over lengre tid foregått et arbeid med å utarbeide en Masterplan for universitetets IT. Arbeidet er ferdigstilt, og det er levert en anbefaling for videre arbeid til universitetsstyret. Universitetsstyret vedtok 19. juni hvordan planen skal følges opp.

• uni Nye superdatamaskiner for tungregning 11. juni 2019 12:54

I dag er regnekraft helt nødvendig for vitenskapelig fremskritt innenfor nærmest alle fagfelt. Stadig flere forskningsdisipliner tar i bruk tungregning, og kapasiteten er på bristepunktet. Nå kommer to nye superdatamaskiner som virkelig kan ta unna.

• Nytt i Vortex i mai 2019: AI-baserte alt-tekster og spesialer m.m. 27. mai 2019 21:13

Alternativ tekst på bilder generert med kunstig intelligens, støtte for å lage spesialer, podkasting på Spotify, flere sorteringsmuligheter i artikkelliste, og bedre løsning for live-streaming.

• video-mote Videomøte i stedet for reise? Spar klimaet, tid og penger. 20. mai 2019 22:43

Hvordan kan du bidra til å hjelpe UiO med å nå klimamålene sine? Ett virkemiddel er færre reiser og flere videomøter.

• Rundtur med LSIS 16. mai 2019 09:47

Det siste halvåret har sikkerheitsrådgivar ved USIT, Ståle Askerød Johansen, reist UiO rundt for å fortelje om korleis studentar og tilsette skal behandle elektronisk informasjon. Med seg på turen hadde han splitter nye nettsider.