Aktuelt om IT

Aktuelle IT-saker

• Opptak av forelesninger vises automatisk i Canvas 1. sep. 2020 11:44

Nå er det enklere å vise videoer i Canvas. Fra høstsemesteret 2020 kommer videoene som ligger på semestersiden til et emne, automatisk inn i Canvas.

• web_server Slutt for folk.uio.no 18. aug. 2020 10:23

Fra 1. september 2020 faser vi ut den gamle webserveren folk.uio.no. Husk å flytte innholdet ditt til nye plasseringer hvis du ønsker det.

• zoom Endret sikkerhetsinnstilling i Zoom 13. aug. 2020 13:17

Fredag 14. august skjer det en liten endring i Zoom på UiO. Den består i at når du skal opprette et nytt møte, enten det er en forelesning eller et møte med mange eller få deltakere, så vil valget for at møtet skal være passordbeskyttet, være forhåndsvalgt.

• colourbox-text Google Cloud: Tale til tekst med AI 3. juni 2020 15:10

Universitetet i Oslo har en avtale med Google som gir deg tilgang til ikke bare Google Docs, Google Sheets, Google Drive gjennom din UiO-bruker, men også til Google Cloud Platform. Dette gir deg muligheten til å bruke mange virkelig smarte modeller som kan gjøre datainnsamling og -analyse enklere. En av disse modellene er deres "tale til tekst"-tjeneste.

• Videoopptak av undervisning? Nå er det enklere å laste opp til studentene 18. mai 2020 08:00

Med Kursopplasting er det enkelt å laste opp video til timeplanen, også om du har opptak fra Zoom eller video du har laget selv. Finn ut mer om den nye applikasjonen for opplasting av undervisningsvideo.