Aktuelt om IT

Aktuelle IT-saker

• ny3 Ny student? 15. aug. 2019 14:28

IT-tjenestene på UiO er åpne for studentene. For å bruke IT-tjenestene, må du ha brukernavn og passord.

• Nytt utseende for Feide-innlogging 24. juli 2019 13:48
  • plan Universitetsstyret vedtar oppfølging av Masterplan for IT 19. juni 2019 18:35

Det har over lengre tid foregått et arbeid med å utarbeide en Masterplan for universitetets IT. Arbeidet er ferdigstilt, og det er levert en anbefaling for videre arbeid til universitetsstyret. Universitetsstyret vedtok 19. juni hvordan planen skal følges opp.

• uni Nye superdatamaskiner for tungregning 11. juni 2019 12:54

I dag er regnekraft helt nødvendig for vitenskapelig fremskritt innenfor nærmest alle fagfelt. Stadig flere forskningsdisipliner tar i bruk tungregning, og kapasiteten er på bristepunktet. Nå kommer to nye superdatamaskiner som virkelig kan ta unna.

• Nytt i Vortex i mai 2019: AI-baserte alt-tekster og spesialer m.m. 27. mai 2019 21:13

Alternativ tekst på bilder generert med kunstig intelligens, støtte for å lage spesialer, podkasting på Spotify, flere sorteringsmuligheter i artikkelliste, og bedre løsning for live-streaming.