Oppgradering av e-postlistesystemet Sympa

E-postlistesystemet til UiO, Sympa, oppdateres til ny hovedversjon helgen 17. - 18. september. Nytt utseende og bedre ytelse på nettsidene vil være de mest synlige endringene.

UiO's mailing list system, Sympa, will be updated to a new major version on Saturday 17. and Sunday 18. September. The most noticable change will be the new look of the web pages (and improved performance).

Om alt går som det skal bør ikke selve oppgraderingen av e-postlistesystemet merkes utover den varslede nedetiden. Målet med oppdateringen er ikke å innføre ny funksjonalitet, det vil komme senere, men å bytte til en nyere versjon av Sympa (som kjører på et nyere operativsystem). Oppgraderingen vil gi økt stabilitet og bedre ytelse, noe som gjør det mulig å videreutvikle tjenesten på en forsvarlig måte.

Kjente feil. I all hovedsak skal Sympa fungere som tidligere etter oppdateringen, men det er noen ting som vi fremdeles jobber med:

 • Migrasjon av «digest-filene» feilet. Det er cirka 370 medlemmer som har valgt å få e-post levert samlet i en melding på faste tidspunkter. Konverteringen av e-post lagret for digest-levering fungerte ikke som den skulle, noe som betyr potensielt forsinket levering.
 • Kommandolinje-programmet «sympaadmin» fungerer ikke som det skal. Vi håper å få rettet det i løpet av kvelden eller mandag formiddag.
 • Noen av listene som har eksterne datakilder vil ikke motta endringer i medlemskapet (dette gjelder noen av listene som henter medlemmer fra LDAP eller nettsider som ikke driftes av USIT).

Listeadministratorer (listeeiere) vil etter oppgraderingen bli møtt med helt nye nettsider, men ikke få panikk - det er egentlig ikke så store endringer:

 1. Innlogging er flyttet til en knapp øverst til høyre (var to felt øverst til venstre tidligere).


   
 2. Listeoversikten er flyttet til en egen side - klikk på stort ikon på forsiden eller bruk hovedmenyen (etter innlogging).


   
 3. Administrasjonsvalgene inne på en liste er flyttet fra menyen på venstre side til en horisontal meny midt på siden.


   

Designet på nettsidene endres, men om man ser bort at to menyer og innlogging er flyttet så er alt av inneholdt likt. Man har de samme valgene og feltene som tidligere.

Listemedlemmer bruker ikke nettsidene like mye som administratorene, men vil også måtte forholde seg til de nye nettsidene:

 • Bruk innlogging øverst til høyre - klikk på det store ikonet for «My lists» for å få listeoversikten.
 • Det er nå mulig å ta «ferie» fra en liste, dvs. man kan sette en en til og fra dato hvor man ikke mottar e-post til listen.

 

Publisert 12. sep. 2016 17:21 - Sist endret 18. sep. 2016 18:02