English version of this page

Du mister G Suite ved UiO når du slutter

Når du slutter på UiO, enten du er student eller ansatt, mister du tilgangen til G Suite ved UiO. Tilgangen blir stengt, samt at du mister tilgang til Drive fra dine mobile enheter og maskiner du har synkronisert innholdet til. Du bør tenke over hva du vil gjøre med det du da har liggende på Drive i god tid før din konto stenges. 

Du kan ikke videreføre G Suite-abonnementet du har gjennom UiO etter at du har sluttet. Hvis du har innhold på Drive du vil ta vare på, må du overføre det til en annen enhet, disk, Team Drive, privat Drive eller en annen skytjeneste. Overføring av innhold er ditt eget ansvar.

Ikke bruk Drive til arkivering av arbeidsrelaterte dokumenter

Ansatte skal ikke lagre arbeidsrelatert materiale på Drive over tid. Slik informasjon, når det er ferdig, skal lagres på riktig sted sammen med et prosjekt: Team Drive hvis prosjektet er etablert der, i arkivsystemet, på et Vortex-område eller et annet sted der det hører hjemme.

NB! Riktig oppbevaring av arbeidsrelaterte dokumenter er aldri Drive.

Om dokumenter ikke inneholder sensitiv informasjon, kan ansatte bruke Drive til å gjøre dokumenter tilgjengelig for samskriving eller utveksling, eller for enkelt å arbeide på ett dokument fra flere enheter, men når dokumentet er ferdig, skal det lagres der informasjonen hører hjemme. Se Lagringsguiden om du er usikker.

Publisert 6. des. 2018 11:32 - Sist endret 12. okt. 2021 12:41