Installere Office fra MS 365 på PC

Studenter og ansatte på UiO kan installere Office-programmene fra MS 365 på private maskiner. Personer som er tilknyttet UiO kan bruke Office Online, men ikke laste ned og installere Office-programmene.

Har du allerede Office installert?

Vær oppmerksom på at Office-pakken du installerer fra MS 365 erstatter Office-programmer du allerede har på maskinen. Du må installere Office på nytt når du ikke lenger jobber eller studerer ved UiO.

Er du ansatt på UiO?

Du som er ansatte på UiO har den UiO-støttede versjonen av Office-programmene installert på maskinen din. Derfor skal du ikke installere Office fra MS 365 på din maskin. Du bør bruke OneDrive til lagring på maskinen din.
Slik installerer du OneDrive fra Software Center.

Installer gjerne Office fra MS 365 på dine private maskiner og enheter. OneDrive er inkludert når du installerer Office-programmene fra MS 365.

Slik installerer du Office fra MS 365

• Logg inn med UiO-brukernavn og passord på MS 365 fra MS 365-siden på UiO. Hvilket språk siden bruker er avhengig av språkinnstillingen i nettleseren din.
  • Klikk på Installer Office oppe til høyre i vinduet for å laste ned installeringsfiler.

Installasjonsknapp Office 365

• Klikk OK på en eventuell advarsel om at du laster ned en fil, finn installeringsfilen, og dobbeltklikk på den. Får du spørsmål om du vil starte eller lagre filen du laster ned, klikker du på Run eller Start/Kjør.

Klikk på kjør

• Installeringen begynner, og du får beskjed når den er ferdig.

Start installeringsprosessen

Klikk "Neste"

Klikk på Neste for å starte installeringsprosessen. Denne kan ta noen minutter, men du kan bruke programmet mens det installeres. Merk at installasjonen kan bli avbrutt, og filer du jobber med kan gå tapt, om du mister internett under installasjonen.

Vent mens programpakken installeres

Velg Bruk anbefalte innstillinger.

Velg "Bruk anbefalte instillinger"

Klikk på Neste.

Klikk "Neste"

Klikk på Logg på.

Klikk "Logg på"

Fyll inn vanlig UiO-brukernavn og passord.

Velg hvordan du vil Office skal se ut, og klikk på Neste.

Klikk "Neste"

Du kan endre språket som brukes i Office-programmene ved å endre operativsystemspråket.

Klikk på Koble til og ta en titt om du vil se hva som er nytt i Office 365, eller Nei takk hvis du ikke vil.

Gratulerer, du er ferdig med installasjonen!

OneDrive – UiO

Når du installerer Office-pakken på din bærbare eller stasjonære PC får du også OneDrive på maskinen. Denne lager en mappe på datamaskinen som heter OneDrive – UiO. Andre mapper eller filer som legges inni denne vil bli automatisk lastet opp til OneDrive-filområdet ditt slik at du kan nå dem fra andre enheter med OneDrive.

Mange versjoner av Windows har en versjon av OneDrive installert. Denne vil ikke virke med din UiO-konto. Vær sikker på at du bruker OneDrive som lastes ned sammen med Office fra MS 365, ellers vil du ikke få logget på.

For din egen sikkerhet skal du alltid oppdatere programvaren når oppdateringer er tilgjengelige.

Informasjonssikkerhet

MS 365 er en skybasert tjeneste. Du kan ikke lagre røde eller sorte data på OneDrive, heller ikke dokumenter som inneholder slik informasjon.

Publisert 9. des. 2015 09:57 - Sist endret 26. aug. 2021 13:18