Lydopptak av forelesning

Lydopptak av forelesning er en enkel og effektiv måte å komme i gang med opptak og podcasting. 

Om lydopptak

UiO har ingen formelle tjenester som har med lydopptak å gjøre. Hvis du vil gjøre lydopptak, kan du kontakte lokal IT for å låne utstyr, eventuelt høre om de kan kjøpe inn dette for deg eller få råd om innkjøp. Har du en smarttelefon kan du bruke den for å gjøre opptak.

Regelverk

Om du skal gjøre opptak av forelesninger eller andre arrangementer, må du sette deg inn i regelverket for opptak. Les regelverket for opptak ved UiO.

Redigering

Noen ganger er det nødvendig å redigere lydopptaket. Audacity er et enkelt og brukervennlig program som kan brukes til dette, og er tilgjengelig ved UiO (Audacity for Windows). Audacity for Mac kan lastes ned gratis på audacityteam.org. Der finner du også veiledning og hjelp for både Windows og Mac. Se også en kortversjon av veiledning for bruk av Audacity.

Opplasting

Lydopptak gjort i tilknytning til en forelesning bør legges i en egen mappe på semestersiden for det gjeldende emnet og lenkes opp i timeplanen. Vi anbefaler at du bruker filformatet mp3. Se veiledning for hvordan du legger inn lydfiler i Vortex.

Publisert 10. aug. 2017 14:52 - Sist endret 25. sep. 2017 13:36