Ta i bruk tjenesten

1. Bruk av Google Cloud Platform (GCP) forutsetter at du har en G Suite-konto ved UiO.
  2. Du må ha tillatelse fra nærmeste budsjettdisponeringsmyndig person.
  3. Det er en fordel å ha tenkt litt gjennom hvilke tjenester fra GCP du ønsker å bruke. Finn alle tjenester (klikk på tjenesten for å finne pris) i GCP her.
  4. Deretter må du søke om å få et prosjekt på UiO sin GCP-konto.
  5. Når du har fått svar på søknaden og fått bekreftet at du har et aktivt prosjekt i GCP, kan du ta tjenesten i bruk.

Komme i gang med ditt GCP-prosjekt

Du logger inn via console.cloud.google.com.

Logg inn ved å skrive inn <brukernavn>@uio.no. Dette vil sende deg videre til FEIDE-innlogging, hvor du skriver inn ditt UiO-brukernavn og -passord.

Vær oppmerksom på at dersom du er pålogget på en Google-konto allerede, vil du automatisk være pålogget Google Cloud Platform (GCP) også.

Pålogget med privat konto

Hvis du er pålogget med en privat Google-konto, er du ikke på UiO GCP, og vil dermed måtte legge inn kredittkortinformasjon for å ta i bruk GCP-tjenester som koster penger. Bruk av GCP med en privat Google-konto betyr også at du ikke kan bruke tjenesten for gule data, men utelukkende for grønne data.

Sjekk øverst i høyre hjørne av skjermen hvilken Google-konto du er pålogget med, og pass på at denne er din UiO Google-konto.

Dersom du ikke har fått startet opp bruk av GCP gjennom UiO ennå vil du få beskjed om at tjenesten ikke er tilgjengelig. Da vil du ofte bli oppfordret til å logge deg på med en annen Google-konto. Dersom du har fylt ut Nettskjema for å få opprettet et prosjekt, vil tjenesten bli aktivert for din bruker så snart som mulig, og det vil ikke være nødvendig å bruke en privat Google-konto for å få tilgang til tjenesten gjennom UiO sin avtale.

Publisert 24. mai 2019 09:11 - Sist endret 17. okt. 2022 15:00