Frivillig innrullering av Mac

Dersom man har en en Mac som ikke er anskaffet via UiOs innkjøpsrutiner, vil man få en maskin ikke automatisk innrulleres i driftssystemet. I disse tilfellene må man gjøre en manuell innrullering. Man vil da få tilgang til UiO software, mail, kalender og vpn oppsett mm.
Innrullering i driftssystemet er obligatorisk på UiO eide enheter.

Prosessen er ca 5 til 10 minutter. Det et er forutsetning at maskinen får tilgang på internett. Du må også ha administratortilgang til maskinen slik at du kan installere programmer.

1. Åpne nettleseren din og gå til: https://getwsone.com
  2. Klikk på Download HUB for macOS
  3. Navigér til den nedlastede filen, og dobbelklikke på Installer for å starte, dersom den ikke starter automatisk
    • Fyll inn info i oppsettsassistenten, og klikk neste
      • ​​​​​​Server adresse: ​mobil.uio.no
      • GroupID: uio​​​​
      • Brukernavn og passord fra UiO
      • Ownership: Enterprise owned
        HUB_enrollment_1page
  4. Klikk på Neste forbi inf​oskjermen om Workspace Services. Programmet vil nå laste ned innrulleringsprofilen, og åpne Systemvalg vinduet på maskinen.
    Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, teknologi, multimedia.
  5. Klikk  Installer, og verfiser med adminpassordet du bruker på maskinen din.

Maskinen er nå innrullert i Mobilt arbeidsrom. Den vil laste ned en del programmer og innstillinger, så Dette kan ta noe tid før alt er på plass.

Emneord: innrullere
Publisert 10. apr. 2024 15:06 - Sist endret 10. apr. 2024 15:06