Universal App eller Rosetta?

Veiledningen er for dem som har en Mac med M1-prosessor. Veiledningen viser hvordan en setter at et program kjører med Rosetta i stedet for som Universal App. Dette løser f.eks. plugin problemer for Endnote, Zoom og Reaper.

Hvordan aktivere Endnote-plugin i Word

Dersom du starter Word som Universal App vil du få en feilmelding om at Word ikke klarer å laste inn pluginen for Endnote, da den ikke er kompatibel med Word-versjonen.

Skjermbilde av feilmelding i Word - Kan ikke åpne Endnote-plugin

For å løse dette problemet må du sette at Word skal åpne med Rosetta.

1. Avslutt både Microsoft Word og Endnote
  2. Gå til mappen Programmer, og marker programmet Microsoft Word ved å klikke på ikonet en gang (du skal ikke starte programmet, kun markere det).
  3. Gå deretter til menyen Fil øverst på skjermen og velg Vis info.
  4. Under Generelt, huker du av for valget Åpne med Rosetta.
  5. Start Microsoft Word på nytt og feilmeldingen skal være borte.

Skjermbilde av Åpne med Rosetta

Hvordan aktivere Zoom-plugin i Outlook

Dersom du har installert Zoom Outlook plugin for Outlook for Mac og ikke får opp Zoom i kalenderdelen av Outlook, gjør du følgende:

1. Avslutt både Outlook og Zoom.
  2. Gå til mappen Applications, og marker programmet Microsoft Outlook ved å klikke på ikonet en gang (du skal ikke starte programmet, kun markere det).
  3. Gå deretter til menyen File øverst på skjermen og velg Get Info.
  4. Under General, huker du av for valget Open using Rosetta.
  5. Start Outlook og på nytt, og ikonet skal dukke opp i kalenderen.

Microsoft og Zoom har annonsert at Zoom-pluginet for Outlook for Mac deaktiveres i mai 2021 og vil etter det ikke virke.

Publisert 13. jan. 2021 21:41 - Sist endret 4. feb. 2021 06:08