Kjøp av mobiltelefoner

UiO har valgt ikke å ha anbefalte modeller, men et pristak på hva en tjenestetelefon bør koste.

(sist oppdatert november 2022)

Mobiltelefoner kjøpes via innkjøpssystemet fra Dustin. Alle brukere har tilgang til Dustins nettsider og kan sjekke modeller. Merk at prisen på nettsidene kan være en annen enn prosene Dustin tilbyr UiO.

Kjøp av smarttelefon

For smarttelefoner gjelder følgende anbefaling, pris inntil 10.000 kr (inkl. mva). For kjøp av telefoner over dette pristaket må behovet begrunnes overfor ens tjenesteleder.

Alle tjenestetelefoner ved UiO, både iPhone og Android, blir automatisk innrullert i Workspace One, UiOs drifts- og sikkerhetsopplegg for mobile enheter når de tas i bruk.

Merk for iPhone: Fra og med 23. juni 2021 kjøpes iPhone uten forsikrings- og supporttillegget Apple Care Enterprise.

Merk for Android: Det er et krav om at enheten ikke har eldre operativsystem enn versjon 11. Se Dustin sin e-shop under Spesifikasjoner og Operativsystem inne på enheten.

Kjøp av "ikke-smartphone"

Dersom det er behov for en enkel telefon til bruk som vakttelefon o.l., men som ikke er av typen "smartphone" som krever innlogging, internett osv. kan også slike telefoner kjøpes hos Dustin.

SIM-kort

Når du bestiller telefon, kontroller også hva slags SIM-kort den bruker. Undersøk om dette er forskjellig fra eventuelt SIM-kort den som skal bruke telefonen har i dag. Er det en annen type SIM i den nye telefonen, må du også bestille nytt SIM-kort.

Kontaktinformasjon

Det er din linjeleder som avgjør om du skal ha tjenestetelefon.

For andre henvendelser, kan du bruke vår vanlige kontaktveileder for IT.

Publisert 19. nov. 2020 09:01 - Sist endret 11. apr. 2023 15:53