Oppsett iPhone eller iPad

Apple sine enheter er meget enkle å klargjøre, men det kreves at du har tilgang på internett, enten via Wifi, eller via 4/5g på telefonen. Veiledningen tar for seg tre scenarier, første gangs oppsett for ny bruker, og to måter å overføre fra gammel iOS telefon, til ny.

Oppsettsassisten tar deg igjennom noen obligatoriske, og noen valgfrie innstillinger. Vi beskriver ikke alle valgene her. Mange av valgene kan du hoppe over ved å trykke på "Konfigurer senere". Dersom du ikke har en Apple ID, anbefaler vi at du oppretter dette (Du får mulighet i oppsettet). AppleID er gratis, og det er påkrevet for å kunne installere apper fra AppStore mm. Om du opprette nye appleID, ikke benytt UiO mailadressen din til å opprette kontoen. Bruk enten den adresse apple tilbyr (@iCloud.com), eller en annen privat mailadresse.
Ønsker du ikke å opprette en AppleID kan du likevel installere Apper i fra UiO sin programvaretjeneste "Intelligent Hub".

Apple sine veiledninger for dette finner du på denne lenken . De beskriver beskriver ikke innlogging med UiO brukernavn og passord, men er meget gode og informative.

Førstegangs oppsett av iPhone / iPad

• Start enheten. Dersom enheten din har SIM kort, sett i dette
  • Følg instruksjonen, og velg "Konfigurer manuelt" når dette valget kommer.
  • Gå videre i assistenten, og koble til Wifi dersom du blir bedt om dette.
  • Velg "Ikke overfør apper og data". Det dukker da opp et bilde informerer deg om at telefonen er administrert at UiO, trykk Neste
  • Logg inn med UiO brukernavn og passord.
  • Velg en kode for å låse opp telefonen. (Minimum 4 siffer)

Sette opp telefon fra backup.

• Start den nye telefonen. Velg språk, og land.
  • Når "Hurtigstart" skjermen dukker opp, velg Konfigurér manuelt.
  • Gå gå videre, og koble til et wifi nettverk.
  • Velg om du vil gjenopprette fra iCloud eller Mac / PC.
  • Når gjenoppretting fra backup er ferdig, vil det dukke opp en skjerm som informerer om at enheten er administrert av UiO. Der etter må du logge inn med UiO brukernavn og passord.

Overføre fra annen iPhone med "Hurtigstart"

Dette krever at du har installert minimum iOS 11 på "gammel" telefon, og at Bluetooth er skrudd på

• Start den nye telefonen. Velg språk, og land.
  • Når "Hurtigstart" skjermen dukker opp, Lås opp telefonen, og legg den gamle telefonen din inntil den nye.
  • Følg instruksjonene på skjermene

Emneord: oppsett iPad, oppsett iPhone
Publisert 29. feb. 2016 15:00 - Sist endret 7. mars 2023 13:38