Sentralbord

Viktig info

• Sentralbordet støtter ikke mus. Bruk tastatur med piltaster og funksjonstaster.
    • Unntak: Man kan sette markøren i søkefeltet med musen. Bruk heller "Ctrl S".
  • Marker ALDRI et felt med mus. Sentralbordet "ser" ikke denne markeringen. Overføring vil gå til feil nummer.
  • Benytt Chrome som nettleser. Internet Explorer fungerer ikke.

Innlogging

For Geitmyrsveien; følg denne lenke:
https://voip2-mgmt1.uio.no/sentralbord/sentralbord.php

For Blindern; følg denne lenke:
HTTPS://voip2-mgmt1.uio.no/sentralbordbli/

Forutsetning

Du må være registrert medlem av sentralbordkøen. Kontakt telefontjenesten for å bli medlem av køen.

• Logg deg inn med ditt UiO brukernavn og passord.
  • Skriv inn nummeret på den telefonen du skal benytte i "Nummer".
  • (Hvis du ikke fyller ut noe i "Nummer" vil du bli logget inn med dittt personlige nummer)
  • Du er nå innlogget, og kan motta anrop.
  • Logg deg ut med Ctrl B.
  • Programmet blir lukket.

Veiledning

• Anropende nummer vises i "Innringer"
  • Du besvarer anrop med Enter
  • Eller: Du løfter av røret / svarer på hodesett
  • Du skriver inn nummer du skal sette over til i "Søk"
  • Eller: Du skriver inn et navn eller deler av et navn i "Søk"
  • Bla med piltast og marker feltet med nummeret du ønsker å sette over til
  • Veksle mellom personlige og upersonlige treff med F5 tasten
  • ADVARSEL: Ikke marker feltet du skal sette over til med musen. Det fungerer ikke. Samtalen vil da bli satt over til det feltet som sist var markert uten mus.
  • Trykk "Del" tasten for å overføre samtale

Funksjonstaster

Besvare anrop Enter
Gå til søkefelt Ctrl S
Overfør "Del" tasten
Legge på + (pluss) tasten
Logge ut Ctrl B
OBS: Dette gjelder tastene ved det numeriske tastaturet. Num Lock må være aktivert.
Bytte mellom treff på personlige og upersonlige brukere       F5

Se hvem som er logget inn

• Logg deg inn i ukomm
  • Velg fanen "Køer"
  • Under "Administrer køer" - "Du administrerer" - velg din kø (Sentralbordet xxx)

Hvordan sette opp sentralbordprogram som startside i nettleseren

Bruk Chrome nettleser.

• Trykk knappen med tre streker øverst til høyre
  • Klikk "Settings"
  • Klikk "On startup"
  • Merk: "Open a spesific page or....."
  • Trykk: "Set pages"
  • Blindern: Legg inn lenken "HTTPS://voip2-mgmt1.uio.no/sentralbordbli/" i feltet "Enter URL"
  • Geitmyrsveien: Legg inn lenken " https://voip2-mgmt1.uio.no/sentralbord/sentralbord.php" i feltet "Enter URL"
  • Trykk OK
  • Lukk fanen

Neste gang du starter Chrome åpnes nettleseren med sentralbordprogrammet som startside.

Publisert 9. juli 2015 13:41 - Sist endret 7. nov. 2018 12:29