Filbehandling med mine nettverksstasjoner i Windows

Hvordan koble opp nettverksområdet på riktig måte

1. Åpen File Explorer (Utforsker) ved å klikke på ikonet i oppgavelinjen nederst på skjermen. Du kan også åpne File Explorer ved å klikke på Windows-symbolet nederst til venstre på skjermen og videre klikke på ikonet for File Explorer. 

Bilde der plasseringenr for Explorer er ringet rundt

2. Finn ikonet for This PC til venstre i vinduet, og høyreklikk på det. Velg Map network drive (Koble til nettverksstasjon) fra lokalmenyen som åpnes. 

3. I dialogen som vises, angir du stasjonsnavnet som du vil at nettverksstasjonen skal kobles opp med. Du kan lime inn (eller skrive inn) banen til mappen du vil koble til, i feltet for Folder. Som regel vil du ikke nå den ved å velge Browse. Avslutt med å klikke på Finish.

Hvis du skal kopiere mapper eller enkeltfiler fra mapper mellom domener i Vortex, finner du banen du skal lime inn i feltet Folder, under WebDAV-adresse på Om-fanen til mappen. bilde som viser hvor du finner webDav-adressen til en mappe eller et dokuement

Merk adressen, og kopier ved å tykke på Ctrl+c. Når du skal lime inn adressen, klikker du i feltet Folder, og trykker på Ctrl+v. Hvis det ser ut til at det er flere mellomrom før selve adressen når du har limt den inn, bare sletter du mellomrommene før du klikker på Finish.

Merk: For å kopiere mellom to mapper må du koble til begge mappene på denne måten. 

4. Når du blir bedt om å logge inn, logger du inn med ditt UiO-brukernavn og -passord.

Publisert 5. okt. 2011 09:40 - Sist endret 30. mai 2022 14:26