Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Studenter har ulik trening og kompetanse i skriving, men både for masteroppgave og andre studentarbeider er evne til skriftlig fremstilling nødvendig. Skriveseminaret gir en innføring i hva det vil si å skrive en akademisk tekst. Ulike tekstgenrer, oppbygging og disposisjon av tekst, samt bruk av kilder og referanseteknikk vil bli gjennomgått. Hvordan lese, redegjøre for og anvende teori i en oppgave? Hvordan bygge opp en selvstendig argumentasjon i en akademisk tekst? Hvilke forskningsetiske hensyn bør tas i skriftlige oppgaver? Dette er spørsmål vi vil arbeide med i dette emnet.

Hva lærer du?

Studenten lærer om og trener på å skrive akademiske tekster. Studenten lærer også hvordan man kan lese og gi tilbakemelding på andres tekster på en saklig, konstruktiv og konkret måte.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer.

Studenten må være tatt opp til masterprogram i profesjonsetikk og diakoni.
Studenter tatt opp til andre masterprogrammer ved UiO kan etter søknad få adgang til emnet hvis dette er klarert med eget program.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Bachelorgrad som inneholder 3-årig grunnutdanning i sykepleie eller sosialt arbeid, eller lærerutdanning, eller tilsvarende.

Undervisning

Skriveseminaret er lagt til 1. semester og består 5 samlinger, hver på 3 timer. Seminaret vil inneholde forelesninger, arbeid med egne og andres tekster og tilbakemelding på innleverte mappeoppgaver.

Innlevering av tekster og deltakelse på skriveseminaret er obligatorisk.

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Mappeeksamen.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala bestått/ikke bestått. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Fakta om emnet

Studiepoeng
5
Nivå
Master
Undervisningsspråk
Norsk

Kontakt

TF-infosenter