Obligatoriske komponenter og fravær

Dette emnet har fire obligatoriske komponenter som må være gjennomført og godkjent for å kunne gå opp til skriftlig eksamen. I tillegg kommer noen obligatoriske forelesninger.

Problem basert læring (PBL)

All PBL-undervisning er obligatorisk. Det inkluderer introduksjon, casepresentasjon, gruppearbeid og fremlegg. Fravær på PBL må begrunnes. Alt fravær utover 20 % må dokumenteres med legeattest. 

Frammøte kontrolleres ved signatur på frammøtelister, både ved fellessamlinger og i gruppe. Du er selv ansvarlig for at listen blir signert. Frammøte regnes samlet for høst- og vårsemesteret.

Forelesninger

Noen forelesninger er obligatoriske. Dette spesifiseres i timeplanen.

På obligatorisk undervisning tillates et fravær på inntil 20 % beregnet på hele året. Eventuelt fravær utover 20 % må dokumenteres med legeerklæring.

Studenter som ikke leverer legeerklæring for fravær utover 20 % vil ikke kunne gå opp til eksamen.

Arbeidskrav

Det er tre individuelle skriftlige arbeidskrav. Dersom arbeidskravet ikke godkjennes får du ett forsøk på å rette opp arbeidskravet og levere det på nytt. Opprettet arbeidskrav må leveres senest en uke etter at du ble kjent med vurderingen ikke godkjent. Arbeidskrav som leveres for sent vil ikke bli vurdert.

Prosjektarbeid

Prosjektarbeid er et gruppearbeid. Hver gruppe skal levere et skriftlig arbeid og ha et muntlig fremlegg. Prosjektarbeidet vurderes til godkjent/ikke godkjent. Arbeid som ikke godkjennes må rettes opp. Ny versjon leveres instituttet innen en uke. Dersom arbeidet ikke godkjennes får ikke gruppen gå opp til eksamen.

Praksis

I praksis følger du praksisstedets dagsrytme fem dager i uken. All aktivitet knyttet til praksis er obligatorisk.

Fravær utover to dager per praksisperiode må dokumenteres ved legeerklæring og tas igjen så snart det lar seg gjøre. Legeerklæring leveres instituttet snarest mulig.

Du skal skrive en praksisrapport som leveres til praksisveileder. Veileder vurderer rapporten innen siste dag av praksisperioden. Dersom rapporten ikke blir godkjent må den bearbeides og leveres i forbedret utgave til instituttet. Du får kun ett forsøk på å rette opp rapporten.

Praksis vurderes med godkjent/ikke godkjent. Dersom du står i fare for ikke å gå godkjent praksis skal veileder kontakte instituttet snarest mulig. Det vil da bli avholdt et kontaktmøte mellom praksisveileder, praksisansvarlig på instituttet og deg. Dersom praksis ikke kan godkjennes, vil du få anledning til å få en ny praksisperiode på et annet sted så snart det lar seg gjøre.

Du kan komme med konkrete forslag til praksissted utenfor Oslo/Akershus (for eksempel på hjemsted). Ønsker sendes master@isp.uio.no Frist for å foreslå praksissted er 6 uker før praksis.

Dersom du kan dokumentere behov for tilrettelegging i praksisperioden, kan du sende en søknad her: https://www.uio.no/studier/tilrettelegging/ . Frist er 1.september/1. februar. Vi gjør oppmerksom på at tilretteleggingen kun kan innvilges dersom den ikke fører til en reduksjon av de faglige krav som stilles ved det enkelte studium.

Studenter som ikke leverer godkjent politiattest har ikke rett til å delta i praksisstudier. Attesten skal leveres ved studiestart.

Les Retningslinjer for ekstern praksis ved studier på Institutt for spesialpedagogikk (ISP)

Bruk av ansiktsdekkende hodeplagg

Instituttstyret ved ISP har fattet vedtak om at bruk av ansiktsdekkende hodeplagg ikke er forenlig med deltagelse på undervisning ut over rene forelesninger. I
undervisningssituasjoner som praksis på alle studienivå, problembasert læring (PBL), seminar, egentrening i rådgivning, og en del undervisning innen
logopedi/audiopedagogikk, som f. eks. stemmebruk, kan ikke ansiktsdekkende hodeplagg benyttes

Publisert 17. aug. 2015 16:47 - Sist endret 7. feb. 2020 16:24