Referat fra programrådsmøtet for Europastudier 18.03.2015

Til stede: Morten Egeberg, Jon-Petter Gregersen, Anders Jupskås, Mia L. Rørvik, Eva Sarfi, Kira Westerlund, Øyvind Colbjørnsen (sekretær)

Fraværende: Tor E. Førland

Sak 1/2015      Orientering om 40-gruppen i Europastudier

Den nye 40-gruppen skal opprettes i løpet av mars, programrådets sekretær er administrativt ansvarlig for denne emnegruppen og vil sende ut den nye beskrivelsen på sirkulasjon til programrådet før endelig offentliggjøring.

Videre må vi få en avklaring på forholdet mellom HIS2372 og det nye EURO1000-emnet. Vil det være så mye overlapp mellom emnene at det ikke vil være mulig for studentene å ta begge uten å få studiepoengsreduksjon? Vi må sørge for at Europa-studenter som av en eller annen grunn ikke har avlagt EURO1000 i det anbefalte semesteret får anledning til å gjøre dette uten at det påvirker uttellingen de får for HIS2372. Eva Sarfi tar dette videre med IAKH.

Informasjon om den nye 40-gruppen sendes på sirkulasjon før endelig publisering.

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 2/2015      Europalunsjer våren 2015

I tillegg til å gi informasjon om de ordinære alternative masterprogammene, er det ønskelig at vi også kan holde lunsjmøter eller lignende som dreier seg om de tverrfaglige mastermulighetene, Peace and Conflict, TIK, Organisasjon, ledelse og arbeid, og mulighetene for å ta en mastergrad ved ILOS.

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 3/2015      Orientering om oppmelding og gjennomføring

Det er hele 31 kandidater oppmeldt til bacheloroppgaven dette semesteret, tallet er blant de høyeste vi har hatt – de senere årene har det ligget stabilt rundt 25.

Programsekretær vil informere tidligere studenter på programmet uten avsluttet grad om at dette nå er under utfasing, slik at de om mulig kan avlegge emner de måtte mangle for å få ferdig graden.

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 4/2015      Overgangsordninger

Som tidligere nevnt vil de programspesifikke emnene våre videreføres som en del av den nye 40-gruppen. Unntak er HIS2372 som tilbys siste gang høsten 2015, men her har vi fått bekreftelse fra IAKH om at det vil være mulig å avlegge eksamen uten undervisning i emnet også senere semestre. De som ev. ikke har avlagt EURO3090 etter vårsemesteret 2017 vil ta dette emnet som en del av HIS3090 eller STV3090.

 

Programrådet tar saken til etterretning

 

Sak 5/2015      Eventuelt

 

Emnet STV2300 vil blir erstattet av tre andre fordypningsemner:

Våre studenter kan velge fritt mellom disse. Fleksibiliteten i utdanningsplanen vil i tillegg bli større da førstnevnte emne tilbys i vårsemesteret – de to andre som høsten.

Emnesider er nå opprettet og våre plan på nettet er oppdatert.

Det vil være mulig å avlegge kun eksamen i det gamle STV2300 også høsten 2015.

 

Programledelsen la fram resultatene fra vårens studiebarometer. Dette er en undersøkelse hvor alle studenter på andre året av studiet har blitt bedt om vurdere programmet – og seg selv som student. Ca. halvparten av vårt 2013-kull responderte.

 

Programrådet tar sakene til etterretning

Publisert 26. mars 2015 12:10 - Sist endret 27. mars 2015 10:54